PYN Elite laski heinäkuussa 5,5 prosenttia

— 10.08.2021

Vietnamin uusin Covid-19:n aalto vaikutti heinäkuussa osakekursseihin: VN-indeksi laski 7% ja PYN Elite 5,5%. Vuoden alusta VN-indeksi on noussut 18,7 %, mitä paremmin Aasiassa on pärjännyt vain raaka-aineiden nopeasta hinnanoususta hyötynyt Mongolia. PYN Elite on kivunnut vuoden alusta 16,6 %, vauhdittajina ovat olleet erityisesti MBB (71 %), HDB (42 %) ja VN Diamond (48 %). Heinäkuussa Ho Chi Minhin pörssi otti käyttöönsä uuden kaupankäyntijärjestelmän, jonka avulla sen kapasiteetti kolminkertaistui.

Heinäkuun makro: Uudet Covid-19-rajoitukset vaikuttivat tehtaiden tuotantoon ja aiheuttivat toimitusketjuissa katkoksia. Ostopäällikköindeksi oli 45,1 (kesäkuussa 44,1), vähittäiskauppa 19,8 % v/v, teollisuustuotanto +2,2 % v/v ja vienti 8,4 % v/v (1. neljänneksellä 28,4 % v/v).

Viime päivien yhteydenotoissamme vietnamilaisyhtiöt eivät ole olleet huolissaan neljännestä korona-aallosta. Maan rokotusaste on yhä erittäin alhainen, mutta yhtiöt uskovat, että rokotusohjelma pääsee hyvään vauhtiin vuoden jälkimmäisellä puoliskolla halli tuksen tekemien järjestelyjen avulla. Yleensäkin Vietnamissa ollaan yhä tyytyväisiä hallituksen toimiin koronajäljityksessä, testauksissa, rokotuksissa ja taloudellisissa avustusohjelmissa, toisin kuin Thaimaassa, jossa on syntynyt mellakoita tautilukujen edelleen noustessa.

PYN Eliten kuukauden osake: VN Diamond on noussut vuoden alusta 48 %. Taustalla ovat sekä yhtiöiden vakuuttava tuloskasvu alkuvuonna että osakkeiden paikallisten hintojen nousu lähemmäksi ulkomaalaispreemioita. Diamondin yhtiöiden H1-tuloskasvu oli keskimäärin +50 % verrattuna vuoden takaiseen, ja yhtiöt saavuttivat jo 53 % koko vuoden ennusteistamme. Odotamme Diamondin yhtiöiden tuloskasvun olevan 25 % vuonna 2021 ja 21 % 2020 2023 (CAGR).

Myös muut salkkumme keskeiset yhtiöt menestyivät. Keskimäärin tulokset kasvoivat 47 % v/v, ja yhtiöt saavuttivat 49 % koko vuoden  tavoitteistamme. Nämä osakkeet ovat nousseet vasta 17 %, sillä koronauutiset ovat painaneet muutamien yhtiöiden kursseja.

PYN Elite kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.