PYN Eliten osuuden arvo nousi marraskuussa 11 prosenttia

VN-indeksi nousi 8,4 prosenttia marraskuussa, vuoden alusta nousua on 4,4 prosenttia. PYN Eliten osuuden arvo kohosi 11,0 prosenttia marraskuussa, ja vuoden alusta nousua on 15,9 prosenttia. Vahvimmin nousun takana olivat TPB (marraskuussa +19,5 %), CTG (15,5 %) ja VEA (14,7 %).

PYN Eliten kuukauden osake – VEA

VEA on holding-yhtiö, jolla on merkittävä vähemmistöosuus Honda Vietnamissa (30 %), Toyota Vietnamissa (20 %) ja Ford Vietnamissa (25 %). Näiden kolmen yhtiön kautta VEA on mukana sekä Vietnamin moottoripyörämarkkinassa, joka on maailman neljänneksi suurin, että vahvasti kasvavassa autokaupassa. Moottoripyörissä Honda on lähes monopoliasemassa 80 prosentin markkinaosuudellaan. Autoissa Toyota on yksi kolmesta suuresta valmistajasta, ja yhtiöillä on keskenään lähes yhtä suuret markkinaosuudet. Jatkossa odotamme, että Toyotasta tulee autoissa markkinajohtaja yhtiön kyvykkyyden ja kattavan mallivalikoiman ansiosta.

VEA:n nettotulos vuoden ensimmäisellä yhdeksällä kuukaudella laski pandemian takia 25 prosenttia verrattuna viimevuotiseen, mutta odotamme moottoripyörien ja autojen kysynnän toipuvan vahvasti ensi vuoden aikana kuluttajien luottamuksen nopean toipumisen myötä. VEA:n osake tarjoaa erinomaista 11 prosentin osinkotuottoa.

Marraskuun makrolukemat: Vietnamin ostopäällikköindeksi oli 49,9 eli lähes samoissa lukemissa kuin lokakuussa. Teollisuustuotannossa oli pieni väliaikainen notkahdus myrskyjen ja tulvien aiheuttamien katkosten takia. Vietnamin tilastokeskuksen mukaan viennin ylijäämä oli nyt 600 miljoonaa dollaria ja kauppataseen ylijäämä kasvoi 20,1 miljardiin dollariin.