Lokakuu 2019

— 06.11.2019

Lokakuussa VN-indeksi on pyrkinyt murtamaan psykologisen 1 000 pisteen rajan, mutta nousi vain 0,9 % pääasiassa pankkiosakkeiden (VCB, BID, HDB) johdolla. PYN Elite laski 0,9 % viime kuukaudesta – osuuden arvo nousi HDB:n, CII:n, KDH:n myötä, mutta VEA:n, CEO:n ja MWG:n vaikutus oli laskeva. Pörssivaihto laski 1,9 % edelliskuukaudesta 191,4 milj. USD:iin / pvä.

Lähes 600 pörssiyhtiötä on lokakuussa julkistanut yhdeksän kuukauden tuloksensa. Kokonaisuudessaan yhtiöiden liikevaihto kasvoi hieman vaisusti 8,0 % vuotta aiemmasta, kun taas nettotulos kasvoi pirteämmin 14,1 % vuoden takaisesta. Toimialakohtaisesti vähittäiskaupan tuotot nousivat eniten (31,1% vuotta aiemmasta), sitten kiinteistösektori (30,2 %) ja pankit (25 %). Keskeiset salkkuyhtiömme saavuttivat rohkaisevammat luvut 9 kk liikevaihdon kasvun ollessa 14 % ja nettotulosten kasvaessa 16,5 % vuotta aiemmista.

Suurimman omistuksemme MWG:n 9 kk nettotulos kasvoi hienosti 36 % viime vuodesta myymäläkohtaisen myynnin vahvan kasvun ja kulutuselektroniikkaketjun nopean laajentumisen ansiosta. Päivittäistavarakaupan liiketoiminta sai vauhtia laajentuessaan Vietnamin keskiosiin. Äskettäin Forbes Vietnam valitsi MWG:n 20 tärkeimmän tuotemerkin joukkoon neljännen kerran ja arvioi brändin 129 milj. USD arvoiseksi. Kun vuoden 2020 P/E on 13, MWG:n arvostus ei näytä lainkaan kalliilta ottaen huomioon sen vertaansa vailla olevan aseman Vietnamin vähittäiskaupassa.

Vietnamin ostopäällikköindeksi oli tasolla 50, ja oli sama kuin naapurimaissa Thaimaassa, Malesiassa, Taiwanissa, Indonesiassa ja Etelä-Koreassa tuotannon ja työllisyyden kasvun hidastuessa alueella. Muut Vietnamin makrotalouden tekijät ovat kuitenkin edelleen hyvällä mallilla. Inflaatio pysyi maltillisena ja vähittäiskaupan reaalikasvu kiihtyi 9,4% vuotta aiemmasta. Toteutuneet suorat ulkomaiset teollisuusinvestoinnit kasvoivat 8 %, ja rekisteröidyt ulkomaiset suorat teollisuusinvestoinnit kasvoivat 33,7 % viime vuodesta, nousten 18,3 mrd. USD:iin vuoden alusta.

Olemme päivittäneet pitkän aikavälin VN-indeksin tavoitteemme 1 800 pisteeseen heijastaen näkemyksiämme Vietnamin positiivisista talousnäkymistä ja pörssiyhtiöiden tuottojen kasvupotentiaalista sekä uskoamme Vietnamin rahoitusmarkkinoiden jatkuvaan nykyaikaistamiseen. Kansalliskokouksen odotetaan hyväksyvän uudistettu arvopaperilaki marraskuun lopussa. Tämä on erittäin myönteinen uutinen ja edesauttaa markkinastatuksen nostoaikeita sekä ulkomaalaisomistusten rajoitusten poistamista tulevina vuosina.

PYN Elite Rahastokatsaus_Loka 2019_FI.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.