Tammikuu 2017

— 31.01.2017

VNIndex nousi vietnamilaisen uuden vuoden viimeisenä kaupankäyntipäivänä 25. tammikuuta vuoden korkeimpaan arvoonsa. Reipas 4,87 % nousu oli pääasiassa indeksissä vahvasti edustettujen pankkiosakkeiden ansiota. PYN Eliten osuuden arvo nousi vain 0,87 % osin johtuen epäedullisesta valuuttakurssien muutoksesta. EUR/VND-kurssi heikkeni lähes 2 % tasolta 24 025 tasolle 24 366. Pankkiosakkeiden vahvistuessa tammikuussa suurimman omistuksemme Mobile Worldin osakekurssi jatkoi loppuvuoden pysähdystään lähes paikallaan. MWG jäi upean viime vuoden nousun jälkeen selvästi alle indeksin tammikuun kehityksen.

MWG:n vähittäiskaupan toimitusjohtaja kertoi yhtiön kunnianhimoisesta 10 mrd USD liikevaihtotavoitteesta seuraaville viidelle vuodelle. Yhtiön johto uskoo liikevaihtotavoitteen syntyvän puoliksi nykyisistä kahdesta myyntiketjusta ja puoliksi uudesta elintarvikemyymäläketjusta. Uskomme MWG:n saavuttavan tavoitteensa, sillä yhtiö on jatkuvasti kyennyt ylittämään omat tavoitteensa eikä ole koskaan epäonnistunut sitoumuksiensa täyttämisessä. Lisäksi MWG:lla on yhtiöön omistautunut huippuluokan johto ja yrityskulttuuri, jotka edesauttavat sen menestystä.

Vietnamin talous jatkoi kasvuaan kotimaisen kulutuskysynnän ja teollisuustuotannon vetäminä. Tammikuussa vähittäiskauppa kasvoi 9,9 % ja vienti 7,6 % viime vuodesta. Kuluttajahintaindeksi nousi kuukaudessa 0,46 % vietnamilaisen uuden vuoden aiheuttaman kysyntäpiikin vuoksi. Ostopäällikköindeksi putosi 51,9 pisteeseen, mutta pysyi suhteellisen vahvana verrattuna muihin ASEAN-maihin. Huomioitavaa on Vietnamin pääministerin ilmoitus tälle vuodelle suunnitellusta pankkien ulkomaalaisomistusrajojen nostosta. Sen tarkoituksena on nopeuttaa finanssialan rakennemuutosta ja houkutella ulkomaisia investointeja. Hallituksen agendalla olevat valtion omistusten myynnit, valtionyhtiöiden pörssilistautumisten lisääminen ja johdannaismarkkinoiden avaaminen ovat myös merkkejä sitoutumisesta markkinoiden kehittämiseen.

PYN Elite Rahastokatsaus_01_2017.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.