Helmikuu 2017

— 28.02.2017

Helmikuussa PYN Eliten osuuden arvo nousi 8,0 % pääasiassa HBC-, CII- ja MWG-yhtiöiden ansiosta. Rahastomme ylitti huomattavasti VNIndexin kehityksen (1,9 %) kun strateginen päätöksemme painottaa kiinteistöalan osakkeita alkoi realisoitua. Vietnamin kiinteistötoimialaindeksi ampaisi ylös 10,3 % helmikuussa.

Vietnamin pörssiyhtiöistä noin 780 on julkaissut 2016 tuloksensa: keskimääräinen tuloskasvu kaikilla näillä yhtiöillä on ollut 20-30 % edellisestä vuodesta. Salkkuyhtiöittemme tulokset kasvoivat vastaavasti – erityisesti salkussa vahvasti painotetut kiinteistökehitys-, rakennus- ja rakennusmateriaaliyhtiöt raportoivat 2016 keskimäärin 44 % liikevaihdon ja 42 % tuloksen kasvun edellisvuodesta. Odotuksemme ovat myönteiset toimialan kehitykseen myös tulevina vuosina.

Mobile World raportoi tammikuun myynnin kasvaneen 94 % ja liikevoiton 75 % edellisestä vuodesta myymäläkohtaisen myynnin vakaan kasvun ja uusien myymälöitten onnistuneitten avaamisten myötä. Ulkomaiset sijoittajat ovat tehneet blokkikauppoja MWG:n osakkeilla jopa 205 000 dongin hintaan, eli huomattavalla preemiolla nykyiseen markkinahintaan verrattuna.
Masan Group on uusin lisäys suurimpien salkkuyhtiöittemme joukkoon. Yhtiöllä on laaja valikoima kuluttajabrändejä ja mielestämme se on tällä hetkellä aliarvostettu huomioiden yhtiön kasvunäkymät lihanjalostusteollisuudessa. Masan Groupilla on 30 % omistus Techcombankista, joka tulee hyötymään kasvavasta kulutusluottomarkkinasta.

Vietnamin hallitus hyväksyi Samsungin 2,5 mrd USD hankkeen 24. helmikuuta. Samsungin uusin laajentuminen Vietnamissa takaa ulkomaisten teollisuusinvestointien ja viennin kasvun jatkuvan tulevaisuudessa maailmantalouden epävarmuuksista huolimatta. Vietnamin makrotalouden luvut näyttävät lupaavilta: ostopäällikköindeksi nousi 54.2 pisteeseen tammikuun 51.9 pisteestä, 2017 kahden ensimmäisen kuukauden vienti kasvoi 15,4 % ja vähittäiskauppa kasvoi 8,7 % viime vuodesta. Kuluttajien luottamusindeksi nousi 5 pistettä 112 pisteeseen vuoden 2016 viimeisellä kvartaalilla ja tällä mittarilla Vietnam on maailman viidenneksi optimistisin maa.

PYN Elite Rahastokatsaus 02 2017.pdf

Avainsanat: , ,

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.