Lokakuu 2017

Lokakuussa VN-indeksi nousi 4,06 % 837,28 pisteeseen hanoilaisen spekulatiivisen ROS-kiinteistöyhtiön ja muutamien suurten yhtiöiden kuten VIC:n, SAB:n BID:n ja VCB:n johdolla. ROS nousi 87 % yhdessä kuukaudessa ja vastasi yksin 17 pisteen nousua indeksissä. PYN Eliten osuuden arvo nousi 0,49 % ja nousua tuki MWG:n, MSN:n ja KDH:n hyvä kehitys, mutta toisaalta kehitystä painoi HBC, KBC ja HUT osakkeiden kurssilasku.

Yhtiöt julkaisivat lokakuussa Q3 tuloksiaan. PYN Eliten keskeisten salkkuyhtiöiden nettotulokset ovat kasvaneet yhdeksän kuukauden aikana keskimäärin 51,6 % joka ylittää selvästi 657 (91 % kaikista pörssiyhtiöistä) Hanoin ja Ho Chi Minhin pörssien listayhtiöitten vastaavan 23,4 % kasvun.

Suurimman omistuksemme Mobile Worldin yhdeksän kuukauden myynti kasvoi 55 % 47 600 miljardiin dongiin ja nettotulos kasvoi 34 % 1 634 miljardiin dongiin. Odotamme yhtiön myynnin nousevan kolmeen miljardiin US-dollariin ja nettotuloksen saavuttavan 100 miljoonan USD:n tason kuluvana vuonna. Tällä hetkellä liikevaihto ja voitto tulevat yhtiön matkapuhelin- ja kulutuselektroniikkaketjuista, mutta 2019 alkaen kasvu tulee perustumaan yhtiön elintarvikeketjuun. MWG:n hallituksen puheenjohtajan mukaan elintarvikekaupan markkinan arvoksi arvioidaan 60 miljardia USD. Seuraavien neljän vuoden aikana MWG suunnittelee ottavansa vaatimattoman 10 % markkinaosuuden, joka tarkoittaa nykyisen liikevaihdon kolminkertaistumista yhdeksään miljardiin USD:iin.

Kiinteistö- ja rakennustoimialoilla, joita ylipainotamme rahastossamme, menee hyvin. HBC:n yhdeksän kuukauden liikevaihto kasvoi 57 % ja nettotulos 93 % viime vuodesta. CII:n vastaavat luvut ovat 69 % ja 97 %. KDH:n liikevaihto kasvoi 46 % ja nettotulos 38 % viime vuodesta.

Vietnamin lokakuun makrotalouden luvut ovat vaikuttavia ja vahvistuivat entisestään. Viennin kasvu jatkui vahvana, +26 % viime vuodesta elektroniikkatuotteiden johdolla. Ulkomaisia suoria investointeja rekisteröitiin ennätykselliset 28 miljardia USD 10 kuukauden aikana, kasvua 37 % viime vuodesta. Vähittäiskaupan myynti on kasvanut tänä vuonna 10,7 % mutta inflaatio on pysynyt maltillisena 2,25 prosentissa. Ostopäällikköindeksi pysyi 50 pisteen yläpuolella (51.6). Vietnamin liiketoimintaympäristö on noussut 14 sijaa sijalle 68. Maailmanpankin julkaisemassa raportissa. Huomioimme myös, että Moody´s on muuttanut näkemystään Vietnamin pankkijärjestelmästä vakaasta positiiviseen seuraaville 12-18 kuukaudelle, mikä ilmentää lisääntynyttä luottamusta Vietnamin talouden näkymiin ja pankkisektorin tervehtymiseen.