Helmikuu 2016

PYN Eliten arvo nousi helmikuussa 3,5 % päihittäen VNIdexin, jonka arvo nousi 2,5 % eli 14,12 pistettä. Käytimme käteisvarojamme yrittäen parhaamme mukaan hyödyntää alhaista hinnoittelua ja lisäsimme vietnamilaisten osakkeiden määrää suhteellisen alhaisilla hinnoilla indeksin käydessä lähellä 520 pisteen tasoa tammikuun lopussa ja helmikuun alussa.

Vietnamin taloudesta on useita positiivisia signaaleja ja maan osakemarkkinan voikin odottaa kehittyvän hyvin, kun maailmanlaajuinen markkinamyllerrys aikanaan laantuu. Vuoden kahden ensimmäisen kuukauden aikana Vietnamin ulkomaalaisinvestoinnit ovat kasvaneet 15,4 %, mikä ennakoi hyviä näkymiä maan teollisuuden kasvulle tulevina vuosina. Myös Vietnamin vähittäismyynti kasvoi tammi-helmikuun aikana 9,7 % 2,6 miljardiin dollariin. PYN Eliten salkun Vietnampaino on nyt 92 %, kun se vuoden 2015 lopussa oli 90 %.

PYN Eliten salkun suurin sijoitus MVG piti yhtiökokouksen viime viikolla julkaistuaan upeat tammikuun lukemat. Yhtiön liikevaihto kasvoi 99 % ja tulos 118 % vuoden takaisiin tammikuun lukuihin verrattuna. Yhtiö avasi 45 uutta myymälää kokonaismäärän ollessa nyt 678. Vuonna 2016 yhtiö budjetoi kasvattavansa liikevaihtoaan 35 % ja tulostaan 29 % vuoteen 2015 verrattuna. Myymälöiden määrän arvioidaan olevan vuoden kolmannen kvartaalin jälkeen 800, joista 580 on mobiililaitteita ja loput 120 kuluttajaelektroniikkaa myyviä.

Vaikka negatiivisiakin merkkejä on ilmassa, odotamme maailman osakemarkkinoiden, myös Kiinan, olevan saavuttamassa pohjatukitasojaan elvytyspakettien alkaessa vaikuttaa.