Heinäkuu 2016

— 29.07.2016

Heinäkuussa VNIndex saavutti korkeimman pistelukeman yli kahdeksan vuoden tarkastelujaksolla voimistuvan likviditeetin saattelemana. Vinamilk-yhtiön ulkomaalaisomistusrajoituksen poistaminen ja hallituksen uudistukset tukivat sijoittajien sentimenttiä. Indeksi päätyi kuukauden aikana lopulta 3,15 % nousuun sijoittajien kotiutettua kuun lopulla voittojaan. PYN Eliten osuuden arvo oli heinäkuun lopussa 254,16, nousua heinäkuussa 2,57 % ja vuoden alusta 14,67 %. Toisen kvartaalin tulosjulkistukset ovat alkaneet ja vahvoja tuloslukuja ovat julkaisseet mm. PYN Eliten merkittävät yhtiöt MWG, KBC ja PAN.

Viimeisimmässä toimitusjohtajan kirjeessään MWG kertoi, että heidän ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksella saavutetaan 58 % koko vuoden liikevaihtotavoitteesta ja 60 % tulostavoitteesta. Yhtiö sai heinäkuussa päätökseen ensimmäisen vaiheen kuluttajaelektroniikkaketjunsa laajentumisessa ja se on nyt edustettuna kaikissa Vietnamin 63 provinssissa. Yhtiön johdon tavoitteet ketjun osalta ovat kuitenkin kovemmat: 400 kauppaa ja 1,1 miljardin USD liikevaihto sekä 20 % markkinaosuus vuoden 2017 loppuun mennessä. Yhtiön minimarket-konsepti on herättänyt kiinnostusta ja on valmis varsinaiseen lanseeraukseen vuonna 2017.

Huolimatta BKT:n kasvuvauhdin hidastumisesta Vietnamin talouden vakaat näkymät ja houkutteleva osakemarkkinan hintataso tarjoavat kiinnostavia sijoitusmahdollisuuksia verrattuna alueen muihin maihin. Rekisteröidyt suorat ulkomaalaisinvestoinnit nousivat 47 % vuoden takaiseen verrattuna, ostopäällikköindeksi pysyi heinäkuussa hyvällä 51,9 tasolla.

Hang Seng –indeksi nousi kuun aikana 2,82 %. Rexlot sopi yrityskaupan toteutuksen loppuunsaattamisen osalta pidennetystä aikataulusta ostajan kanssa johtuen uusista verosäädöksistä, jotka Kiinan viranomaiset valitettavasti julkaisivat heinäkuun puolivälissä. Myös VVK-lainan takaisinmaksun aikataulusta on samasta syystä sovittava uudelleen.

PYN Elite Rahastokatsaus_07_2016.pdf

Avainsanat: , ,

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.