Kauppalehti: “Otimme selvää tavallisten sijoittajien tutkan alla kulkevista kotimaisista erikoissijoitusrahastoista”

Kauppalehti esitteli tiistaina 27.9. kahdessa artikkelissaan suomalaisia erikoissijoitusrahastoja, joiden joukossa oli myös PYN Elite. “Otimme selvää tavallisten sijoittajien tutkan alla kulkevista kotimaisista erikoissijoitusrahastoista”, Kauppalehti uutisoi.

Kauppalehti kertoo, että Suomen Pankin mukaan Suomessa oli kesäkuun lopussa 171 rekisteröityä erikoissijoitusrahastoa. Finanssiyhtiö eQ:n rahastot vievät näistä leijonanosan eli 26,9 prosenttia 46:lla rahastolla.

Erikoissijoitusrahasto poikkeaa tavallisista rahastoista muun muassa siinä, että se voi poiketa sijoitusrahastolain sijoitusrajoituksista, esimerkiksi keskittää sijoitukset vain muutamaan kohteeseen. “Esimerkiksi PYN Eliten salkussa on noin 20 vietnamilaista osaketta. Suurin sijoitus on Vietnamin suurin asuntojen rakennuttaja Vinhomes”, Kauppalehti uutisoi.

Merkintä- ja lunastusajat voivat olla esimerkiksi kerran kuukaudessa, kvartaalissa tai vuodessa. “Esimerkiksi PYN Elitellä aikaikkuna on kuukausittain ja Aristoi Capital Managementilla kvartaaleittain.”

Sijoitustutkimuksen raportin mukaan rahastomarkkinoilla jyräävät edelleen isot pankit. Nordean markkinaosuus oli 41,22 prosenttia ja OP-Rahastoyhtiön 20,70 prosenttia elokuun lopussa. Pelkästään erikoissijoitusrahastoja tarjoavan HCP:n markkinaosuus oli 0,33 prosenttia ja PYN Fund Managementin 0,54 prosenttia, Kauppalehti kertoi.

Pääset Kauppalehden sivuille allaolevista linkeistä.

Vähemmän tunnettujen rahastojen takaa löytyy esimerkiksi palkittu salkunhoitaja ja tunnettu pokeriammattilainen -juttuun pääsee tästä. Uutinen voi olla maksumuurin takana.

Rahastoja löytyy pankkien ulkopuoleltakin – WIP:n rahastojen kohteisiin saattavat sijoittaa myös Herlinit. Uutinen voi olla maksumuurin takana.