Tuloskasvusta myönteisiä ennakkotietoja

Kolmannen kvartaalin tulosjulkistukset ovat käynnissä. Tähän mennessä noin kymmenen prosenttia vietnamilaisista pörssiyhtiöistä on jo julkistanut tuloksensa, ja näiden tietojen perusteella voimme olla varovaisen tyytyväisiä.

Vietnamin talous kohtasi kolmannen kvartaalin aikana koronaepidemian neljännen aallon vaikutukset. Liikkuvuuden rajoitustoimista seurasi erittäin vahva takaisku talouteen, mikä romahdutti muun muassa vähittäiskaupan täysin, ja nyt toimialalta on kirjattu rumia tuloksia.

Samaan aikaan esimerkiksi pankkisektori on näyttänyt kohtuullisen hyviä tuloksia, koska taustalla ovat edelliseltä vuodelta ylisuuret provisioinnit, jotka heikensivät tulokset vuodelle 2020. Kokonaisuudessaan vuosi 2020 jäi tuloskasvultaan hyvin heikoksi, ja nuo pohjalukemat vaikuttavat vuoden 2021 tuloskasvulukemiin olennaisesti.

Tässä yhteenveto jo julkaistuista tuloksista:

Q3:n tuloskasvu:    + 28,3 % y/y
9 kk:n tuloskasvu: + 47,4 % y/y

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.