Korona keinuttaa

Vietnamin pörssi on jälleen ottanut pikaisesti takapakkia koronauutisten takia. Noin viikon aikana pörssi-indeksi on valahtanut viitisen prosenttia alemmaksi. Kasvaneet tartuntalukemat sekä tartuntojen torjuntaa varten ilmoitetut jyrkät aktiviteettien sulkutoimenpiteet Ho Chi Minhissä pelästyttävät sijoittajia. Kolmannen kvartaalin aikana talouden kulku hidastuu olennaisesti ja myös pörssiyhtiöiden tulosten kasvu jää vaisummaksi. Koko vuodelle 2021 oletamme Vietnamin pysyvän edelleen hyvässä 5–6 prosentin kasvuvauhdissa ja pörssiyritysten kirjaavan yli 20 prosentin tuloskasvuja viime vuoteen nähden.

Vietnam sai ensimmäiset koronarokotteet maahan vasta toukokuussa 2021, ja kesäkuussa käynnistyi rokotusohjelma. Maahan on nopeasti organisoitu valmius antaa päivittäin yli 500 000 rokotusta. Parhaillaan rokotusohjelma etenee vauhdilla, ja ensiksi on keskitytty rokottamaan tärkeimpien suurkaupunkien asukkaat. Kahden ja puolen kuukauden aikana on jo annettu 18 miljoonaa rokotetta. Kaupungeissa ensimmäisen rokotteen kattavuuslukemat ovat nousseet nopeasti: Saigonissa (HCMC) 80 prosenttiin ja Hanoissa 45:een.

Olemme toiveikkaita rokotusohjelman nopean etenemisen johdosta ja uskomme tartuntalukujen nyt tasaantuvan ja piakkoin kääntyvän laskuun. Uskomme pörssin elävän näiden uutisten myötä alas- ja ylöspäin viikosta toiseen, mutta pääsuunta vuodelle 2021 on ylös. Oletamme pörssi-indeksin päätyvän selkeään nousulukemaan vuodelle 2021. Nousun tukena on pirteänä jatkuva tuloskasvu kuluvalle ja seuraaville vuosille.

 

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.