Saigon sulkeutuu

— 21.08.2021

Vietnamin koronatilanne on kehittynyt huonoon suuntaan, ja Saigonin (Ho Chi Minh Cityn) kaupunginjohto on tehnyt rajun päätöksen: kaupunki suljetaan ja voimaan astuu kahden viikon ulkonaliikkumiskielto. Armeijan yksiköitä on tuotu kaupunkiin valvomaan sääntöjen noudattamista ja huolehtimaan ruokahuollosta.

Vietnamin epidemian aikainen kokonaistartuntamäärä on edelleen alhainen, 310 000 tartuntaa. Menossa oleva neljäs aalto on kuitenkin tuonut näistä valtaosan, ja nyt päivittäin on tilastoitu jopa 10 000 tartuntaa. Vietnamin rokotusohjelma saatiin käyntiin vasta kesäkuussa, mutta tällä hetkellä rokotuksissa edetään vauhdilla. 2,5 kuukauden aikana on annettu yli 15 miljoonaa rokotetta, ja koko väestöstä on jo 21 prosenttia saanut ensimmäisen rokotteen. HCM:n kaupungin alueella kattavuuslukema on 73 prosenttia. Rokotuksia annetaan yli 500 000 kappaleen päivävauhdilla, sillä rokotteita on syksyllä kohtuullisen hyvin saatavilla. Hallinto pyrkii koko maassa vuoden loppuun mennessä ensimmäisessä rokotteessa jopa 70 % kattavuuteen.

Paikalliset sijoittajat eivät ole menettäneet uskoaan pörssiin neljännen aallon aikana, mutta yhteiskunnan aktiviteettien sulkemiset ovat aiheuttaneet nopeita myyntiliikkeitä pörssissä. Tämä on aiheuttanut runsaasti turbulenssia sekä Vietnamin pörssissä että PYN Eliten osuuden arvossa. Yhdymme konsensusnäkemykseen, että Vietnamin hallinto saa neljännen aallon kohtuuajassa kontrolliin, ja kaikki sen aikana koettavat dipit pörssissä ovat oston paikkoja. Yleisen ja oman näkemyksemme mukaan pörssi-indeksi on matkalla kohti 1500 pisteen tasoa vuoden loppua kohden, indeksin ollessa nyt 1330 pisteen tasolla.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksi

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.