CTG-pankin tulos kasvoi 43 prosenttia

PYN Eliten salkun tämän hetken isoin positio CTG-pankki julkisti keskiviikkona ennakkotiedot vuoden 2020 tuloksestaan: Pankin tulos kasvoi 43 prosenttia, mikä ylitti jopa omat odotuksemme ja yllätti kunnolla Vietnamin markkinan.

Pankki oli tehnyt ihan hyvää tulosta vuoden kolme ensimmäistä neljännestä, mutta joulukuussa pankin hallitus vahvisti koko vuoden “virallisen” budjetoidun ja alhaisen tulostavoitteen, mikä näytti hassulta, sillä budjetin mukainen tulos oli jo tehty yhdeksässä kuukaudessa.

Tämä on yleinen ongelma vietnamilaisissa valtionyhtiöissä, joissa operatiivinen johto on ajan tasalla bisneksestä ja toimii dynaamisesti, mutta tietyt muodollisuudet tehdään edelleen valtion poliittisen mallin mukaisesti. Tämän takia nyt markkinoille syntyi täysin väärä kuva pankin tulospotentiaalista vuoden viimeisen neljänneksen ajalta, sillä yhtiön hallituksen vahvistama budjettitavoite julkistettiin vain hetki ennen vuodenvaihdetta. Tämä vaikutti erityisesti sellaisiin sijoittajiin, jotka eivät seuraa yhtiön kehitystä muutoin. Loppiaisena julkistetun todellisen tuloksen jälkeen CTG:n osake on noussut vahvasti.

Vietnamin pankkisektori meni ylös vuoden 2020 aikana reippaasti 28 %, kun VN-indeksi nousi 14,9 % ja useat yksittäiset pankit kirjasivat yli 50 % nousuja. Sektorin keulitus veti henkeä joulukuussa kirjaten “vain” indeksiä vastaavan nousun eli noin 10 prosenttia. Vuoden alkupäivinä sijoittajien innostus pankkiosakkeisiin vaikuttaa olevan jälleen heräämässä, sillä useat pankit yllättävät melko vahvoilla neljännen kvartaalin tuloksilla. Pankkien tulosodotukset ovat mainiot myös vuodelle 2021, kun ottaa huomioon Vietnamin hyvän taloustilanteen.