Tilanne hallinnassa

— 25.05.2020

Aloitimme Vietnamin pörssivuoden 2020 indeksilukemasta 960 (A). Vietnamin talous oli hyvässä kasvussa, ja pörssiyritysten tulosodotukset olivat hyvin myönteiset. Vuodenvaihteessa  taakse oli jäänyt 20 kk jakso, jonka aikana indeksi oli valunut vuoden 2018 rykäisypiikistään 1 200 pisteestä  (B) noin 20 % alaspäin. Vajaan kahden vuoden valumisen aikana pörssiyritysten tulokset olivat nousseet mukavasti, ja hintojen valuminen oli tehnyt osakkeista kohtuuedullisia Vietnamin pitkän ajan hyviin kasvunäkymiin ja muihin pörssimarkkinoihin nähden.

Koronaepidemia vei Vietnamin pörssi-indeksin mukanaan alemmaksi. Indeksi on nyt vuoden alkua 100 pistettä alempana lukemassa 860 (C). Vietnamin talous sai iskun, turismissa ja ulkomaankaupassa vaikutukset jatkuvat pitempään, mutta Vietnamin talous kirjaa plussakasvua myös vuonna 2020 3-5 %.

Uskomme ulkomaisten sijoittajien lisäävän ostojaan loppuvuoden aikana, koska maalis-huhtikuun aikana ulkomaalaisten osakemyynti oli voimakasta, ja vietnamilaiset osakkeet ovat nyt edullisempia. Vietnamin talouden ja tulosten lähivuosien kasvunäkymät ovat edelleen loistavat.  Pitkän aikavälin indeksitavoitteemme 1 800 pistettä on ennallaan.

VN-INDEKSIKAAVIO


Lähde: Bloomberg & PYN Fund Management

Valuuttaparin EUR/USD -suojauksen kautta saamme salkun tuottokehityksen noudattelemaan pitkälti osakkeiden kehitystä, emmekä joudu pohtimaan liikaa päävaluuttaparin mahdollisia yllättäviäkin muutoksia. Pitkällä aikavälillä EUR/USD suunta korreloi suhteellisen korkotuoton kanssa. Vuoden 2018 joulukuusta lähtien korkoero on ollut kaventumaan päin, mutta valuuttaparin suunta ei ole vielä reagoinut tähän muutokseen.

EUR/USD -KURSSIKEHITYS JA KORKOERO


Lähde: Bloomberg & PYN Fund Management

Kevätterveiset Sipoon Saaresta, mihin on perustettu poikkeusajan salkunhoitokeskus tehostetuin tietoliikenneyhteyksin.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.