Seitsemän syytä merkitä PYN Eliten osuuksia juuri nyt

Hyvässä tuloskasvussa olleen Vietnamin pörssin vuodelle 2020 ennakoitu nousu jäi tulematta. Tammikuun vahvan alun jälkeen ulkomaisten sijoittajien rahavirrat kääntyivät koronakriisin takia pois Vietnamista ja veivät keväällä pörssistä puhdin pois väliaikaisesti.

Nyt tilanne on toinen.

1. VN-indeksi on nyt vain 2,9 % vuoden alun arvoaan ylempänä, vaikka Vietnamin talous kasvaa vaikean epidemiavuodenkin aikana +2,5 % ja ensi vuodelle ennustetaan vietnamilaisille pörssiosakkeille +34 % tuloskasvua.

2. PYN Eliten osuuden arvo on vuoden aikana noussut 12,5 %. Tuo nousu ei ole tullut yleisindeksin ansiosta, vaan yksittäistä osakkeista, joiden joukossa muun muassa CTG, Vietinbank, on noussut +59% YTD. CTG on edelleen hyvin kaukana verrokkipankkien arvostuksista, ja on viime viikon markkinakatsauksen jälkeen saanut analyytikoilta selkeitä tavoitehintojen nostoja. Pankilta on luvassa erittäin vahva Q4:n tuloskehitys.

3. PYN Eliten lisäpanokset on kohdistettu osakkeisiin, joiden hinnat ovat edelleen vuoden alun arvojaan alempana ja jotka omaavat käänteisen kehityspotentiaalin vuodelle 2021, kuten VHM, Vietnamin isoin asuntorakennuttaja -7 % YTD, POW, Vietnamin isoin sähköntuottaja -14 % YTD.

4. Covid-19 aiheutti keväällä sen, että ulkomaalaiset sijoittajat myivät rajusti vietnamilaisia osakkeitaan. Kumulatiivisesti ulkomaisten sijoittajien vuoden 2020 rahavirrat Vietnamista ovat edelleen miinuksella 543 miljoonaa dollaria. On aiheellista odottaa, että seuraavien 12 kuukauden aikana sijoittajien painotukset kääntyvät selvästi toiseen suuntaan.

5 VN-indeksin korrelaatio Yhdysvaltain S & P 500 -indeksin kanssa on melko alhainen eli 0,298. USA:n tai Suomen hinnakkaiden osakkeiden takia ei pidä säikkyä sijoittamista Vietnamiin.

6.VN-indeksin vuodelle 2021 ennustettu P/E 12 on historiallisesti alhainen suhteessa Vietnamin arvostuksiin aiemmin sekä suhteessa Aasian muiden kehittyvien markkinoiden arvostuksiin.

7. Salkunhoitaja lisäsi omia varojaan PYN Elite -rahastoon lokakuun merkinnässä. Sen jälkeen on saatu tieto, että Yhdysvaltain seuraava presidentti tulee olemaan yleistä luottamuksellista ilmapiiriä rakentava maailmanjohtaja ja että covid-19-tautiin on tehokkaita rokotteita, jotka enää odottavat viranomaisten hyväksyntää. Aasiassa viruksen kakkosaalto on pysynyt kohtuullisesti kurissa, ja Aasia on vankemmassa talouskasvussa suhteessa Yhdysvaltain ja Euroopan tilanteisiin. PYN Elite -rahaston marraskuun merkintäpäivä on 30.11. 2020, ja nyt ei vielä ole myöhäistä lähteä mukaan ennakoimaan seuraavien 12 kuukauden myönteisten näkymien vaikutuksia.