ALL IN!

Vietnamin markkina oli houkuttelevasti hinnoiteltu jo ennen koronaviruksen aiheuttamaa pörssinotkahdusta. Vietnamin pörssiyritysten tuloskasvu on ollut hyvää, mutta indeksi on hakenut voimia uuteen nousuun jo parisen vuotta. Samaan aikaan heikomman tuloskasvun pörssit mm. USA:ssa ja Suomessa ovat nousseet. Vietnamin ALL SHARES P/E vuodelle 2020 on 10,5 ja ensi vuodelle 9,0. Nämä ovat hyvin alhaisia lukemia, ottaen huomioon Vietnamin talouden kasvun ja pörssiyritysten tulosnäkymät.

PYN Eliten osuuden arvo lähti odotettuun nousuun tämän vuoden kolmen ensimmäisen viikon aikana nousten 3,4 %. Edellytykset hyvään vuoden 2020 nousuun olivat olemassa, mutta virus vei pörssimarkkinan alas. Viruksen leviämisen torjuntaan on käytetty vahvoja toimia, jotka samalla lamaannuttavat talouskasvun, mutta kyse ei ole rakenteellisesta ongelmasta, vaan väliaikaisesta viranomaisoperaatiosta, joka on aiheuttanut pörssisentimentin heikentymisen. Tällaiset syyt ovat aina olleet oston paikkoja pörssimarkkinoilla, ja niin ne ovat nytkin. Kiinan määrätietoiset toimet ovat johtaneet siihen, että viimeisimmän tiedon mukaan Kiinan 34 provinssista 21 provinssissa ei ole ilmennyt lainkaan uusia tartuntoja viimeisten kahden päivän ajalta, vaikka samaan aikaan pelkoa aiheuttaa viruksen leviäminen ja uutiset uusista tapauksista Koreassa ja Italiassa.

Vietnamin talouden kasvuvauhti hidastuu Q1:n aikana, vaikka mm. vienti on edelleen jatkanut kasvuaan vuoden ensimmäisten 1,5 kk aikana 5,3 %. Nyt on oivallinen paikka käyttää tilanne hyväksi. PYN Eliten salkun keskeisten yhtiöiden P/E-lukemat ovat vuodelle 2020 8,5 ja ensi vuodelle 7,0.

PYN Elite – merkittävän hyvä rahasto.