Sähkeuutisia salkunhoitajalta

— 30.09.2019

Pitkään alaspäin valuneen CII:n osakkeen hinta alkoi piristymään perjantaina myönteisen bisnesuutisen johdosta. Ministeriö on 26.9. päättänyt rahoituksen vapauttamisesta Trung Luong – My Thuan valtatien jatkorakennustöille. Päätös on viipynyt jo lähes vuoden, ja nyt projektin loppuunvienti vauhdittuu välittömästi. CII:lla on pääomistajana tässä tullitieprojektissa merkittävä intressi.

TPB pankki on tehnyt sopimuksen investointipankin kanssa suunnatakseen 60 milj. uutta osaketta sijoittajille n. 15 % pörssikurssia korkeammalla hinnalla rahoittaakseen vietnamilaisen kulutusluottoyhtiön oston. Annin osakemäärä on oletettua pienempi, ja ilmeisesti kulutusluottoyhtiön hankintahintakin on alhaisempi. Mielestämme tämä on hyvä toimenpide TP-pankilta.

MWG. Olemme jälleen joutuneet pienentämään pörssin ulkopuolisilla kaupoilla MWG-osuutta, jotta se pysyisi 20 % salkkulimiitin puitteissa. Pyrimme silti pitämään osakkeen maksimipainossa. Viikko sitten tehtyjen kauppojen ostajaosapuoli ei ole ennestään MWG:n osakas. Ostajaksi osoittautui iso Aasian alueen kuluttajasektoriin sijoittava rahasto. Mielestämme tämä on mielenkiintoinen avaus heiltä, koska MWG:n ensivuoden P/E 13 on 50 % alempi, kuin rahaston muun salkun keskiarvo P/E. Suhteessa rahaston kokoon ostoksessa on varmastikin kyse avausostoksesta .

HDB, 23.9. annoimme osakkeenomistajien äänestyksessä KYLLÄ-vastauksen, jotta HDB voi aloittaa omien osakkeittensa takaisinoston pörssistä max. 5 % kokonaisosakemäärästä. Seuraavaksi pankki vie asian viranomaisille luvan saamiseksi, ja ostot toteutunevat loka-marraskuun aikana.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.