Trump ja Tai

— 09.11.2016

Minulla oli tapaaminen tänään Mobile Worldin CEO:n Mr Tain kanssa samaan aikaan, kun USA:n presidentinvaalien ratkaisuhetki oli käsillä.

Oli hyvä huomata, ettei tärkeimmän salkkuyhtiömme vetäjä ollut aamulla edes seurannut vaalien ääntenlaskentaa, koska hänellä selvästikin oli ollut paljon tärkeämpiä asioita hoidettavana oman yhtiönsä johtamisessa. Yhtiön liikevaihto kasvaa tänä vuonna noin 65 % ja nettovoitto 45 %.

Kovia lukuja mutta ne saavutetaan määrätietoisella laajenemissuunnitelmalla, jossa keskeisessä roolissa on parhaillaan kodinelektroniikan kauppaketju, vaikka myös puhelinkauppa tuo edelleen kasvua. Mr Tai myönsi tosin, että Samsungin uusimman puhelinmallin myynnin keskeytys tulee näkymään heillä myynnin kasvussa sitä heikentäen. Myös kodinelektroniikan kauppaketjun laajenemista on tuettu syksyn aikana lisäpanostuksin mainontaan, mikä kasvattaa syksyn kuluja. Kilpailutilanne ei aiheuta ongelmia yhtiölle ja myyntikatteet ovat hyvällä tasolla, mutta MWG panostaa kulutuksen kasvuun mainoskampanjoiden uusia myymälöitään.

Yhtiö treidaa nyt noin P/E-luvulla 14 ja ensi vuodelle P/E:n voi olettaa tipahtavan 10-11 tasolle voitonkasvun myötä. Seuraamme yhtiön toimia tarkkaan, saatamme jossain vaiheessa myös pienentää MWG-pottiamme voittoja kotiuttamalla, jottei osake liian helpolla pääse hypähtämään yli 20 % salkkuosuuteen.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.