Rexlot salkunhoitajan sanoin

Suurin ongelma Rexlotin suhteen on osakkeen treidauksen keskeytyksen venyminen ja se, ettei treidauksen jatkumisesta ja vastineen julkaisun aikataulusta ole mitään pitävää tietoa. Yleensä venymiset ovat viitanneet isoihin negatiivisiin yllätyksiin ja tästä syystä rahastoyhtiön hallituksen tekemä osakkeen arvostuksen vieminen nollaan maaliskuuhun 2016 mennessä on erittäin perusteltua.

Osakkeen osuus on salkussa nyt noin 4,8 % arvolla 0,176 HKD. Osakkeita on 669 milj kpl. Emme ole myymässä Rexlotin osakkeita pois, vaan pidämme ne salkussa.

Vastineen viipymiseen voi olla syynä Rexlotin kimurantti, Manner-Kiinan pykäliä kiertävä tytäryhtiöiden omistusrakenne. Viipymiseen voivat olla syynä myös hankalat Hongkongin pörssin viranomaiset tai se, että short sellerin väitteet olisivat tosia ja yhtiön toiminta olisi oleellisesti valheellista. Itse emme ole löytäneet todisteita valheellisesta toiminnasta eikä yhtiössä sellaisenaan ole tapahtunut mitään, mikä viittaisi petoksen paljastumiseen.

Olemme jatkuvasti olleet keskusteluyhteydessä yhtiöön, mutta käymillämme keskusteluilla on hyvin vähän painoa, kun emme varmuudella voi todentaa mitään syyksi viivytykseen, eikä mihinkään perusteluun voi täysin luottaa. Vain ulosnäkyvä tilanne on varmaa: osake ei treidaa ja vastinetta ei ole saatu ulos.

Jos Rexlot onnistuu suunnitelmansa mukaisesti myymään yhden keskeisen tytäryhtiönsä ja maksamaan näillä rahoilla pois vaihtovelkakirjalainat, niin yhtiön osake saattaisi hyvinkin palata viimeistään tämän jälkeen treidaukseen. Yhtiöllä ei ole muuta velkaa. Jos vuoden 2016 aikana Kiinan koko veikkaus-toimialan onlinebisnesten uudelleenlisensiointi etenee odotusten mukaisesti ja Rexlotin omistama “okooo.com” on odotusten mukaisesti yksi lisenssinhaltijoista ja onlinetoiminta jatkuu syksyllä 2016, niin vuodelle 2017 saadaan yhtiölle hyvinkin myönteinen tuloskehitys ja pitkänajan kasvavat bisnesnäkymät.