PYN Elite -salkku

Olemme maaliskuun alun aikana tehneet kaksi merkittävää liikettä PYN Eliten salkussa.

Rexlotia ostimme noin 70 milj osaketta takaisin, koska osakkeen hinta on tammikuun huipun 1,40 HKD jälkeen valunut tasoille 1,10 HKD. Aiemmin jouduimme hinnannousun takia myymään osaketta pois %-sääntöjemme mukaisesti, mutta nyt oli mahdollista ostaa osaketta takaisin. Ostot olemme toteuttaneet tasoilla 1,12 – 1,14 HKD. Takaisinostoihin käytettiin lähes 10 milj euroa.

Olemme rakentaneet uuden position KAISA -nimiseen kiinalaiseen asuntorakentajaan. Kaisaan on upotettu hyvin lyhyessä ajassa lähes 20 miij euroa. Nyt sen osuus salkussa on jo yli 6 %.

Keskeiset syyt: Kaisan bisnes on vahvassa kasvussa ja ostajat loppukäyttäjiä, P/E alle 4 ja osake on räikeästi aliarvostettu. Yhtiö alkaa maksamaan osinkoja huhtikuusta 2014 lähtien, yield heti yli 5 %. Kiinan keskusjohto tulee tulevina vuosina muuttamaan asuntomarkkinan sääntelyä. Uusi kiinteistövero tulee suosimaan aitoja ostajia ja rajaamaan spekulantteja, muut ostajiin kohdistuneet rajoitukset vähenevät, ja maankäyttöön ja veroon liittyvät ohjaimet tulevat tilalle. Uskon tämän pitävän jatkossa aidon asuntokaupan volyymikasvun hyvänä pitkään ja samalla rajoittavan hintavaihtelua.