Eliten ja Populuksen erilainen kehitys

Molempien rahastojen arvot ovat olleet laskussa, kun rahastojen keskeiset markkinat ovat tulleet tammikuun aikana alamakea. Samalla euro on vahvistunut noin 5 % Aasian valuuttoihin nahden, mika tulee miinuksena osuuksien arvoihin taysimaaraisesti.

Populuksen salkun keskeiset markkinat ovat laskeneet Thaimaan ohella, mutta Populuksen osuuden arvon enemmalta laskulta on pelastanut salkussa oleva Filippiinien Bingoyhtio LR, jonka osake on markkinoiden vastaisesti kahdessa kuukaudessa noussut + 237 %. Yksittaisen osakkeen rajun nousun jalkeen olemme olleet myymassa osaketta ja siirtaneet varoja muihin kohteisiin.

Eliten salkkuun ei ole sattunut juuri nyt yhtaan pelastavaa enkelia ja niinpa osakkeiden lasku seka euron vahvistuminen ovat lyhyella aikavalilla tuoneet osuuden arvon alaspain. Toivottavasti hyvat tulosuutiset, isot osingot ja 2011 Thaimaan talouden suotuisat nakymat kaantavat indeksin ja Eliten salkun halvat osakkeet jalleen uuteen nousuun.

Teknisesti Thaimaan porssi-indeksi nayttaa silta, etta indeksi hakeutui loppuvuonna korkeimmillaan tasolle 1050 pistetta ja nyt haetaan uutta vauhtia 900-1000 pisteen valilta, ennen kuin voidaan jatkaa ylospain tasoille 1200 ja 1400