Sansiri kuulumiset – Eliten suurin

— 28.09.2010

Asunnonrakentaja Sansiri on Eliten salkun suurin sijoitus (19 % salkusta). Yhtiö on tekemässä tältä vuodelta noin 1,5–1,6 miljardin bahtin tuloksen ja näkymät vuosille 2011 ja 2012 ovat hyvät. Yhtiön markkina-arvo on 8,5 miljardia bahtia ja osinkotuotto noin 10 %.

Yhtiö on yksi Thaimaan suurimmista asuntodevelopereista, mutta sen arvostus on jäänyt muista jälkeen, vaikka sen myynti on kehittynyt erinomaisesti. Syyt arvostuksen laahaamiseen liittyvät siihen, että yhtiön kulurakenne on ollut löysästi hallittu, kun johto on varmaankin hankkinut erilaisia etuja itselleen kulujen kautta ilman omistusta. Tänä vuonna asia on muuttunut. Kaksi toimivaa johtajaa on ostanut itsensä yhtiön omistajiksi ja omistavat nyt yhdessä yli 20 % yhtiöstä. He ostivat osakkeensa markkinoilta ja lainasivat sitä varten rahaa pankista.

Toinen yhtiön arvostusta rassannut asia on ollut merkittävä osakepääoman korotusvaltuutus, joka on ollut voimassa kolme vuotta, mutta sitä ei ole pantu toimeen osakkeen alhaisen hinnan takia. Kaksi viikkoa sitten yhtiön hallitus peruutti tämän valtuutuksen ja kertoi kassavarojen riittävän kasvun rahoittamiseen. Molemmat uutiset ovat erittäin hyviä. Uskon Thaimaan markkinan heräävän muutoksiin pikkuhiljaa ja uskon omistajajohtajien panevan kulut kuriin ja pitävän tuloksen ja osingon ylhäällä. Joskus oikeiden arvostustasojen löytymiseen menee aikaa, kuten vuosina 2000–2003, jolloin Eliten suurin sijoitus oli RCL konttilaivaliikenneyhtiö. Sen osake ei liikkunut mihinkään 2000-2002 vuosina, mutta nousi vuoden 2003 aikana 500 %.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.