Punaisten johtajat antautuvat

Bangkokin mellakoitsijoiden, Punapaitaisen liikkeen johto antautui poliisille tanaan iltapaivalla, noin 20 min sitten. Mahdollisuudet edeta paaministerin ehdottamalla rauhanomaisella ratkaisulla tasta eteenpain on jalleen esilla. Osa punaisten yksittaisista radikaaleista varmastikin jatkaa vandalismia eri puolilla Thaimaata lahikuukausien aikana, mutta uskon, etta seuraavaksi paaministeri Abhisit pyrkii tulemaan vahvasti ja selkeasti ulos ennenaikaisen vaalisuunnitelman kanssa, jonka taakse oletettavasti asettuvat valittomasti kaikki puolueet ja kansalaisjarjestot. Mielenosoituksissa kuolleiden maara saattaa vihastuttaa joitain tahoja ja johtaa vastaiskuihin, mutta useimmat thaimaalaiset asettunevat suremaan tapahtumia vihan sijasta ja odottamaan rauhan palaamista ja seuraavia parlamenttivaaleja. On myos mahdollista, etta lahiviikkojen aikana paaministeri Abhisit ottaa vastuun kyvyttomyydestaan saada aikaan poliittista ratkaisua ilman voimatoimia ja talloin han saattaisi henkilokohtaisesti erota , jolloin hallituksen vetovastuun ottaisi joku neutraalimpi henkilo vaaleihin saakka. Vaalit jarjestettaneen loppusyksylla.

Mielenkiintoista nahda kuinka paljon hallitus ja punaisten johtajat tulevat tuomaan esiin todisteita kenen rahoituksella nyt tehty vallankaappausyritys oli masinoitu. Minusta jaljet johtavat vahvasti Thaksinin suuntaan toistaiseksi julkistettujen tilisiirtotietojen johdosta.Kun kaikki puolueet tulisivat sitoutumaan uuteen vaalipaivaan ja rauhanomaiseen yhteiskunnan rakentamiseen, niin en usko etta vaaleihin mennessa nahtasiiin uusia laajoja mielenosoituksia kaduilla vaan etta kaikki tahot keskittyisivat kampanjointiin javaalimenestyksen takaamiseen omilla vahvoilla kannattaja-alueillaan.

Surullista, etta mellakoinnin loppuratkaisuun tarvittiin ruumiita, mutta poliittisten johtajien vallanhimo ja ahneus on joskus tallaista.