Koreat

Korean tilanne on harmillinen, mutta sen johdosta Populuksen tai Eliten sijoituksiin ei ole syyta tehda mitaan sisallollisia muutoksia ja kummallakaan rahastolla ei ole sijoituksia Pohjois tai Etela-Koreassa. Kirean politiikan ryopsahtaminen ajoittain sotilaallisiin yhteydenottoihin on valitettavaa, mutta sittenkin hyvinkin normaalia ottaen huomioon tilanteen maiden valilla. Sotilaalliset yhteydenotot vaikuttavat negatiivisesti Aasian porsseihin ja valuuttoihin, mutta vaikutukset jaavat vahaisiksi ja valiaikaisiksi.

Pohjois-Korean ja Etela-Korean tilanne tullee vuosikaudet jatkumaan samanlaisena, kuin se on ollut sitten taysimittaisen sodan paatymisesta alkaen 1953.

Kiina ei varmastikaan ole iloinen kumppaninsa Pohjois-Korean toimista, mutta Pohjois-Korean geopoliittisen sijainnin takia Kiina ei tule asettumaan Pohjois-Koreaa vastaan, koska se ei halua amerikkalaisia joukkoja suoraksi rajanaapurikseen koskaan. Eli Kiinan kannalta on kaikissa tilanteissa parempi, etta silla on hankala puskurivaltio jenkkisotilaiden ja Kiinan maaperan valissa, kuin etta valissa ei olisi mitaan. Etela-Korea ei paase mitenkaan eroon Pohjois-Korea riskistaan ja sen on elettava taman riskitekijan kanssa. Jos jostain kumman syysta Pohjois-Korean oma poliittinen jarjestelma joskus muuttuisi, niin se aikanaan saattaisi johtaa tilanteen pysyvaan myonteiseen ratkaisuun.

Salkunhoitaja ei ole nykytilanteesta huolissaan rahastojen sijoitusten kannalta.