Bagkokin tilanne karjistymassa

Tanaan on ollut kaupungissa virkavoimien ja punaisten mitteloita useita. Ja yksi sotilas on kuollut vahingossa. Tilanne on tavallisen paivittain tyossakayvan ihmisen kuten minun silmissa kaynyt herkemmaksi. On ilmeista, etta punaisilla on hallussaan melko paljon armeijalta varastettuja kranaatteja ja aseita, vaikka punaisten rivi-protestoijista suurin osa ei ole edes tietoinen tasta. Tanaan eraassa yhteenotossa 12 punaisten keskijohdon kaveria pidatettiin ja samassa yhteydessa takavarikoitiin 62 kranaattia. Vaikka kaupunki on sekaisin ja uhreja syntyy, silti samaan aikaan taman illan uutiskanavan suorassa studiokeskustelussa kaksi tavallista punaista mielenosoittajaa ja kaksi hallituksen kannattajaa pystyivat hymyilemaan yhdessa, taputtelemaan toisiaan olalle ja kertomaan omia kannanottojaan taysin rennosti. Mita seuraavaksi tapahtuu on arvailujen varassa, mutta tassa minun arvauksiani:

1) Paaministeri ei eroa, koska han on rehellisten vaalien jalkeen parlamentin enemmiston paatoksella valittu paaministeriksi ja hanen mielestaan vain osaa kansasta edustava punainen ryhma ei voi menna ohi enemmiston tahdon eika etenkaan aseilla uhaten.

2) Vakivaltaista hairintaa kranaatein tullaan nakemaan lahipaivina lisaa ja armeijan seka poliisin otteet kovenevat olennaisesti.

3) Useita punaisten johtajia ja aseistautuneita mielenosoittajia tullaan pidattamaan hyvinkin piakkoin armeijan erikoisjoukkojen toimesta. Naissa pidatystoimissa ei voida valttya ihmisuhreilta

4) Puolueet tekevat loppupeleissa yhdessa jonkinlaisen kompromissin vaalien ajankohdasta ja ne ajoittuvat syksyyn.

5) Thaimaalaiset jatkavat hymyilemista ja turistit palaavat maahan noin 3 kk viiveella. Onneksi nyt on turismin matalasuhdanneaika vuodesta. Seuraavat mielenosoitukset ajoittunevat yhden/kahden vuoden sisaan, vaaleista riippuen talloin kaduilla ovat punaiset tai keltaiset paidat silloin. Ja jos ei nain, niin sitten kaduilla nahdaan kansalaisliike mika vastustaa olutpanimon/viskiyhtion porssilistautumista, koska listautuminen promotoisi alkoholin kulutusta ja sita ei tosibuddhalaiset voi sallia. Kulautetaan vappuna lasillinen sille hienolle periaatteelle minka puolesta meita suomalaisia ei saisi varmaankaan kaduille protestoimaan, vaikka lakkoilla osaamme saannollisesti.