Bangkok hyvaa talousdataa

Taman viikon lopulla saatiin Bank Of Thailandin katsaus taloustilanteesta, mika nayttaisi kehittyvan erittain suotuisasti. Helmikuun vienti + 23,5 % v/v, Helmikuun tuonti + 80 % v/v. Kasvanut tuonti kertoo tuotantosektorin tervehtymisesta ja uusista investoinneista, kuin myos kotimarkkinan kulutuskysynnan vahvasta elpymisesta. Yksityissektorin kysynnan indeksi nousi tammikuun + 4,7 % lukemasta kiihtyvaan kasvuun + 9,7 % v/v, mika lupailisi viennin vedon ohella nyt kotisektorin olevan heraamassa tukemaan kokonaiskasvua. Helmikuussa turismin lukemat jatkoivat myos vahvoina kirjaten ennatyslukemia 1,6 milj ulkolaista turistia, jossa kasvua + 40 % v/v.

Punapaidat osoittavat mielta Kaupungin ydinkeskustassa paasiaispyhienn aikana lauantaina ja sunnuntaina. Joukkojen liikehdinta keskustassa aiheuttaa harmia kaupunkilaisille ja bisneksille ja nostaa seka bisnesihmisten etta hallituksen arsytyslimiittia aarimmilleen, mutta hallitus on toistaiseksi pitaytynyt salimaan taysin punaisten liikehdinnan ja mielipiteenosoitusvapauden.

Mielenosoitusten pitkittyminen turhauttaa ja haittaa bisneksia kokoajan, mutta toisaalta hallituksen/armeijan korkea kynnys kayttaa voimatoimia on myos hienoa ja toivottavaa. Toivomme sopuratkaisun syntya lahiaikoina.

Thaimaan asuntokauppa ja pankkitoiminta ovat olleet alkuvuoden 2010 hyvassa viereessa ja nakymat vuodelle 2010 ja vuodelle 2011 ovat suotuisat.