PYN Eliten salkunhoitaja Petri Deryng arvioi laajassa Arvopaperi-lehden artikkelissa Yhdysvaltain Vietnamille asettamia tulleja. Deryng sanoo, että tilanteesta olisi syytä hermostua, ellei Trumpin lisätulleja pitäisi vain neuvotteluavauksena. Hän ei ole hermostunut.
”Vietnam oli yksi harvoista maista, joka alkoi sovitella nopeasti. Uskon todellakin, että sen pitäisi pystyä saamaan kohtuullinen diili”, Deryng sanoo.
”Tähän isoon Trumpin hallintokaudella alkaneeseen painajaiseen tulee vielä tolkku jossain vaiheessa. Ei tässä olla kymmentä vuotta epäselvässä tilanteessa. Tänä vuonna Vietnamin talouskasvua nakerretaan, mutta Vietnamilla on vahvoja kasvutekijöitä.”
Deryng kertoo haastattelussa, ettei usko tilanteen vaikuttavan erityisesti pankkeihin ja ilmailualan yhtiöihin, joita PYN Eliten salkusta löytyy paljon. Hän sanoo kuitenkin, että ”pidemmällä aikavälillä pankit voisivat joutua tekemään alaskirjauksia, jos yrityksillä alkaisi mennä huonommin tai asuntomarkkina kehittyisi heikosti”.
Arvopaperi-lehden artikkelissa käydään läpi myös rahaston syntyhistoriaa ja Deryngin vaiheita sijoittajana. Deryng oli mukana 40-vuotisjuhliaan juuri viettäneen Radio Cityn alkuvaiheissa. Vuonna 1986 hän perusti oman radiotuotantoyhtiön PYN Radio ja TV Oy:n.
Artikkelin lopuksi toimittaja Juuso Parviainen kysyy rahaston tulevaisuudesta: onko rahastolla henkilöriski, jos salkunhoitaja lopettaisi.
”Meillä on tavoitehinnat osakkeille, joten tiimi voi tehdä ajallaan myynnit pois. Mutta totta kai me pohdimme mitä tehdään seuraavaksi. Tähän ei ole selvää vastausta: jos en ole vastaamassa päätöksistä, joku muu päättää jaetaanko rahat vai löydetäänkö joku tapa jatkaa. Meillä ei ole sijoituskomiteaa eikä ketään kouluteta salkunhoitajaksi”, Deryng kertoo.
Mikä on PYN:n tulevaisuus, sanotaan nyt 30 vuoden päästä, kerta ketään ei kouluteta, Parviainen kysyy.
”Kolkyt vuotta. Mä oon vasta 93 silloin.”
Arvopaperin artikkelia pääsee lukemaan tästä. Juttu saattaa olla maksumuurin takana.