PYN Elite nousi 1,9 prosenttia elokuussa

— 05.09.2022

VN-indeksi nousi elokuussa 6,2 prosenttia, taustalla oli VCB:n, BCM:n ja kuluttajaosakkeiden hyvä vire. PYN Elite nousi 1,9 prosenttia, kun salkun käänneyhtiöiden osakkeet VRE ja ACV pitivät paussia. Pankit julkistivat myönteiset koko vuoden tulosennusteet, ja lisäksi Vietnamin keskuspankki on odotusten mukaisesti  nostamassa syyskuussa pankkien antolainauksen rajoja. Keskuspankki on yhä sitoutunut luototuksen 14 prosentin vuosikasvuun.

Uutisten mukaan Apple neuvottelee älykellojensa ja MacBookin tuotannon käynnistämisestä Vietnamissa. Samsungilla on suunnitelmia puolijohdetuotannon aloittamisesta ja 3,3 mrd. USD:n lisäinvestoinnista Vietnamiin. Tällaiset panostukset pönkittävät Vietnamin asemaa tuotantosektorin arvoketjussa ylöspäin. Pörssi lyhensi osakekaupan setlausaikaa päivällä siirtyen T+2 -setlausrytmiin.

Makro: Vietnamin talous indikoi voimakasta kotimaisen kysynnän kasvua. Q3:lla bkt:n kasvun arvioidaan olevan 13 % (Q3 2021 -6 %). Maailmanpankki, Moody’s ja useat pankkiiriliikkeet nostivat bkt:n koko vuoden kasvuennustettaan 7,5-8,5 prosenttiin. Vähittäiskaupan myynti hyppäsi +50,2 % (+12 % ja +16 % korkeampi kuin samaan aikaan vuonna 2020 ja 2019). Inflaation vuosimuutos hidastui 2,9 prosenttiin. Vienti kasvoi elokuussa +22,1 % (-1,3 % vuosi sitten). Teollisuustuotanto +15,6 % v/v, ostopäällikköindeksi 52,7. Suorat teolliset sijoitukset kasvoivat 10,5 % ollen 12,8 mrd. USD vuoden 2022 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana.

Kuukauden osake: TPB

TPB on ollut digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä edelläkävijä selvästi ennen kilpailijoitaan, ja nyt sen panostukset tuottavat tulosta. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla TPB sai 1,5 miljoonaa uutta asiakasta, mikä oli toiseksi eniten kaikista pankeista. TPB:llä on jo yli kuusi miljoonaa asiakasta, joista 70 % on alle 40-vuotiaita. Mobiilisovellusten suosiossa vuoden ensimmäisellä puoliskolla sen edelle menivät vain MBB ja neljä suurta valtio-omisteista pankkia. Asiakasmäärän vahva kasvu auttoi pankkia pitämään käyttötilien talletukset tasapainossa Q2:lla, kun monessa muussa pankissa talletusten määrä supistui.

Lue koko kuukausikatsaus tästä.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Oheinen julkaisu on markkinointimateriaalia. Ennen merkintää tutustu huolellisesti rahaston Avaintietoesitteeseen, Rahastoesitteeseen sekä Sääntöihin. Esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

PYN Elite -kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.