PYN Elite laski maaliskuussa 1,5 %

— 06.04.2022

Vietnamin pörssissä oli rauhallista verrattuna maailman tapahtumiin. PYN Elite laski 1,5 %. Paikalliset sijoittajat olivat varovaisia ikävien uutisten takia, ja kaupankäyntiluoton arvioitiin pudonneen huipuistaan 20 prosentin verran. Hallitus käynnisti kampanjan osakekurssien manipulointia vastaan pidättämällä tunnetun sijoittajan, mikä lupaa jatkossa hyvää kaikkia sijoittajia ajatellen. USA:n presidentti Joe Biden kehui vietnamilaisen Vinfast-yhtiön investointeja Yhdysvalloissa, ja lausunto sai somessa runsaasti myönteistä näkyvyyttä.

Kuukauden makro: Venäjän sotatoimet ja Kiinassa julistettu koronasulku vaikuttivat joihinkin toimialoihin, mutta ylipäätään taloudella meni hyvin: bkt kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 5 % v/v, teollisuustuotanto 8,5 % v/v, vienti 14,8 % v/v, ja autokauppa 49 % v/v. Inflaatio pysyi kuitenkin maltillisena: +2,4 % v/v. Luotonanto kasvoi alkuvuonna 5 % (16% v/v).

PYN Eliten tiimi vieraili Vietnamissa kahden vuoden tauon jälkeen. Tapasimme kolmen viikon aikana kaikkien salkkuyhtiöidemme ylimmät johtajat. Vaikka Vietnamin makroluvuista voikin päätellä paljon, oli ilahduttavaa itse huomata, miten vilkasta oli baareissa, ravintoloissa, ostoskeskuksissa ja kävelykaduilla. Lennot Vietnamiin olivat täynnä, ja monissa yrityksissä kerrottiin myynnin ja asiakasmäärien kasvaneen kaksinumeroisilla luvuilla.

Kuukauden osake: MBB:n palveluiden mobiilikäyttäjien määrä on noussut vuoden 2019 yhdestä miljoonasta yhdeksään miljoonaan (2021). Vastaavaa kasvua emme ole nähneet yhdelläkään kilpailijalla. Myös pankin tytäryhtiöt ottivat huimia edistysaskeleita: sen kuluttajarahoitusyhtiö on kasvanut kymmenkertaisesti vuodesta 2017 ja on nyt toimialallaan kolmanneksi suurin. MBB:n vakuutusyhtiöiden asiakasmäärät kasvoivat vahvasti kaksinumeroisilla luvuilla yhtiöiden saadessa samalla lisää markkinaosuutta. Arvioimme MBB:n tuloksen kasvavan 30 % v/v, ja yhtiön valuaatio on yhä houkutteleva suhteessa kilpailijoihinsa.

Tärkeää tietoa kirjoituksesta ja rahastosta

Kirjoituksessa esitetty materiaali perustuu PYN Fund Managementin näkemykseen markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. PYN Elite Erikoissijoitusrahasto sijoittaa varansa hyvin kohdennetusti reunamarkkinoille ja pieneen määrään yhtiöitä. Sijoitustapaan liittyy tavanomaista, laajalle hajautettua osakesijoittamista suurempi riski arvonvaihteluista. Sijoituksen arvo voi laskea voimakkaasti epäsuotuisassa markkinatilanteessa tai yksittäisen epäonnistuneen sijoituksen johdosta. On mahdollista, että esityksessä esitetyt arviot talouskehityksestä tai yritysten liiketoiminnan kehityksestä eivät toteudu esitetyllä tavalla ja niihin liittyy olennaisia epävarmuuksia.

PYN Elite -kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.