PYN Elite nousi 7,3 % marraskuussa

— 03.12.2021

CEO-yhtiön vauhdittama PYN Elite löi marraskuussa 7,3 prosentin nousullaan VN-indeksin (+2,4%). Tänä vuonna kiinteistösektori on vahvassa nousussa kysynnän kasvun ja maaomaisuuksien uudelleenarvottamisen myötä. CEO (+229,3 %) kiinnostaa sijoittajia erityisesti sen Van Donissa omistaman maa-alueen ja siellä julkistetun, hyvin onnistuneen uuden projektin aloituksen ansiosta. Myös pankkiosakkeet nostivat indeksiä, kun keskuspankki helpotti luotonantoa. Pörssissä päivävaihto kipusi uuteen ennätykseen, 1,7 mrd dollariin (+50 % kk/kk, +460 % vrs 2020).

Makro: Talouskasvu piristyi edelleen marraskuussa: ostopäällikköindeksi pysyi yli 50 pisteen (52,2), vienti kasvoi 18,5 % v/v ja oli ennätyslukemissa (30 mrd USD). Teollisuustuotannossa katkesi heinä-lokakuun laskusuuntaus ja kasvua oli nyt 5,6 % v/v. Vähittäiskauppakin kasvoi kuukaudessa 6,2 %.

Vietnamilaisista 53,7 prosenttia on saanut täyden rokotussarjan, Hanoissa ja Ho Chi Minh Cityssä luku on jo yli 90 prosenttiin. Rokotuksia annetaan nyt 1,5 miljoonan päivävauhtia, joten rokotuskattavuus voi nousta 70 prosenttiin kahdessa viikossa.

PYN Eliten kuukauden osake: CTG. Pankkiosakkeiden nousu tasaantui koronapandemian neljännen aallon myötä sijoittajien odotellessa tietoa järjestämättömien lainojen osuudesta. Pankkiiriliikkeiden kurssit jatkoivat nousuaan kaupankäynnin volyymien kasvaessa ja yhtiöiden oman sijoitustoiminnan hyvien tuotto-odotusten johdosta. Pankkien arvostukset ovat nyt jääneet jälkeen brokereista mutta niiden odotetaan seuraavan perässä.

Pankkien joukossa CTG:n valuaatio näyttää houkuttelevimmalta. CTG kirjasi varaumia etuajassa regulaation vaatimuksiin nähden, ja odotamme lisäalaskirjauspaineiden lieventyvän tulevaisuudessa. Samaan aikaan kirjaukset vakuutuspuolen yhteistyösopimuksista ja tytäryhtiöiden myynneistä odotetaan nostavan tuloksia 2022 ja 2023. CTG on juuri esittänyt 800 dongin osinkoa osaketta kohti, mikä ylittää alkuperäisen esityksen.

PYN Elite -kuukausikatsaus.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.