Tammikuu 2018

— 06.02.2018

VN-indeksi pomppasi tammikuussa 12,8 % lähes 1 110 pisteeseen ulkomaisen pääoman virratessa Vietnamin osakemarkkinoille. Uutta pääomaa päätyi vain isoihin VN 30 -yhtiöiden osakkeisiin, erityisesti pankki- ja raaka-ainesektorien osakkeisiin. Vietnam on rankattu maailman kolmen parhaiten pärjänneen markkinan joukkoon keskimääräisen päivävaihdon ollessa jo 419 miljoonaa USD (+49 % viime joulukuusta). Markkinat ovat tällä hetkellä erittäin jakautuneet – isojen yhtiöiden osakkeet nousevat mutta keskisuurten yhtiöiden osakkeet polkevat paikoillaan hyvistä tuloksista huolimatta.

PYN Eliten osuuden arvo nousi vain 2,8 % johtuen pääasiassa EUR/VND-valuuttakurssin 3,5 % vahvistumisesta viime kuukaudesta, mikä heikensi tuottojamme. Myös suurin omistuksemme MWG piti taukoa huolimatta vahvasta neljännen kvartaalin tuloksestaan. Kun listatut pankkiosakkeet ovat nousseet rajusti, on meidän sijoituksemme listaamattomaan TP Bankiin (7 % salkusta) arvostettu hankintahintaan kunnes yhtiö listautuu myöhemmin keväällä. PYN Eliten salkusta on 39 % markkina-arvoltaan suuria, 48 % keskisuuria ja 13 % pieniä yhtiöitä. Pienet ja keskisuuret yhtiöt ovat viime kuukausina jääneet markkinoilla huomiotta, vaikka monet niistä ovat tehneet erinomaista tulosta. PYN Elite on historiansa aikana kerran aiemmin jäänyt viitenä peräkkäisenä
kuukautena jälkeen indeksistä, ja tässä tammikuussa sivusimme vanhaa ennätystä.

MWG julkaisi vaikuttavat 2017 vuoden luvut – liikevaihto nousi 2,9 mrd. USD:iin ja nettovoitto 97 milj. USD:iin (kasvua 49 % ja 40 % viime vuodesta). Yhtiön johto ilmoitti alustavan vuoden 2018 liikevaihtotavoitteen olevan 3,9 mrd USD ja tuloskasvun 18 % viime vuodesta. Yhtiöllä on ylivoimainen 48 % markkinaosuus matkapuhelinten vähittäiskaupasta. Lisäksi onnistunut Tran Anh Digitalin yrityskauppa nostaa MWG:n osuuden kodinelektroniikkamarkkinoilla 30 %:iin. Kahden vuoden testaamisen jälkeen MWG kiihdyttää elintarvikeketjunsa kasvattamista ja kolminkertaistaa liikkeiden määrän Ho Chi Minh Cityssä 2018 loppuun mennessä ennen laajentamista muualle Vietnamiin 2019.

Warranttikaupankäynnin alkaminen maaliskuun lopussa mahdollistaa sijoittajille osakkeiden hankkimisen yhtiöistä, joissa ulkomaalaisomistusraja on täynnä ja tehostaa riskienhallintaa, joten myös likviditeetin odotetaan edelleen kasvavan. Vietnamin ostopäällikköindeksi (PMI) nousi tammikuussa yhdeksän kuukauden ennätykseensä 53,4 pisteeseen indikoiden teollisuustuotannon voimakasta kasvua, uusia tilauksia ja työllisyyden kasvua. Kotimainen kysyntä jatkoi kasvuaan ja vähittäiskaupan myynti nousi 9,5 % viime vuodesta. Kansainvälisten turistien määrä kasvoi merkittävästi (42 % edellisestä vuodesta) ollen 1,4 miljoonaa.

PYN Elite Rahastokatsaus 01 2018.pdf

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.