Syyskuu 2017

— 29.09.2017

Kirjoitan tätä katsausta tuoreeltaan viikon Vietnam-kierroksen jälkeen. Kävin vierailulla PYN Eliten 14 pienemmässä salkkuyhtiössä Ho Chi Minhissä ja Hanoissa. Ensimmäisenä silmiin pisti pitkät turistijonot lentokentällä. Toinen seikka,joka teki vaikutuksen, oli laajat rakennustyöt Thu Thiemin alueella, joka yhdistää neljä Ho Chi Minhin kaupunginosaa.

Vietnamissa kävi vuoden 2017 ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana 9,5 milj. kansainvälistä turistia; kasvua 28,4 % viime vuodesta. Kasvavan turismin myötä myös palvelutoimiala on kasvanut 7,3 % viime vuodesta. Teollisuustuotanto kasvoi voimakkaasti 12.8 % edellisen vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Vietnamin BKT kasvoi kolmannella kvartaalilla ennätykselliset 7,5 % ja yhdeksän kuukauden BKT:n kasvu oli 6,4 %.

Syyskuussa PYN Eliten salkkuun ostettiin kolme uutta yhtiötä: NKG, PC1 ja PLP. PYN Eliten osuuden arvo nousi 2,5 % MWG:n, MSN:n ja HBC:n myötä. Rahastomme jäi hieman jälkeen VN-indeksistä, joka nousi 2,8 %. Ero selittyy GAS ja BHN-yhtiöistä, joita ei ole PYN Eliten salkussa. GAS on noussut raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan noustessa ja BHN:n nousu johtuu odotettavissa olevasta valtion omistusten myynnistä.

Suurin salkkuyhtiömme MWG julkaisi 2017 kahdeksan ensimmäisen kuukauden tuloksensa, joka oli ennusteemme mukainen: liikevaihto kasvoi 56 % ja nettovoitto 30 % viime vuodesta. Verkkokaupan myynti kehittyy hyvin ja vastaa nyt 8,2 % kokonaismyynnistä. Institutionaalisten sijoittajien kiinnostus yhtiötä kohtaan on jatkunut.

Syyskuussa Vietnamissa valmistaudutaan laajasti viettämään tulevaa täysikuun juhlaa. PAN, joka on yksi keskeisistä salkkuyhtiöistämme, lanseerasi laadukkaiden ”kuukakkujen” valikoiman (samantapainen juhlaan kuuluva tuote kuten pääsiäismunat pääsiäisen vietossa Suomessa). Syyskuun alussa PAN nosti omistustaan BBC:ssa 50,1 %:iin. BBC on paikallinen makeisvalmistaja, jolla on kunnianhimoinen tavoite kasvattaa vuosittain liikevaihtoaan keskimäärin 20 % 2017-2020 -ajanjaksolla.

Vietnamin pörssimarkkinalla tapahtui edistystä kahdella tapaa. Vietnamin valtion arvopaperikomissio hyväksyi BMP- ja NKG-yhtiöiden ulkomaalaisomistusrajan noston 100%:iin. Nyt yhtiöitä, joissa ulkomaalaisomistusraja on 100%, on 16. Vietnam aloittaa warranttikaupankäynnin 20. marraskuuta 21:llä VN30-indeksiin kuuluvalla osakkeella.

PYN Elite Rahastokatsaus 09 2017.pdf

Avainsanat: , , ,

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.