Marraskuu 2016

— 30.11.2016

Marraskuussa PYN Eliten arvo nousi 1,35 % pääasiallisesti MWG:n voimakkaan nousun ansiosta. Myös heikentynyt euro vaikutti suotuisasti rahaston arvoon. VNIndex laski 1,6 % pankkitoimialan ja suurten yhtiöiden osakkeiden heikentymisen vuoksi.

Vähemmän tunnettu rakennusalan yhtiö Faros herätti ammattilaisten kiinnostuksen marraskuussa. Syyskuisen listautumisannin jälkeen Farosin osakkeen hinta on noussut yhdeksänkertaiseksi ja sillä käydään kauppaa vaivoin perusteltavalla arvostustasolla: P/E-kerroin 400 suhteessa raportoituun tulokseen ja P/E 88 suhteessa kuluvan vuoden tulosennusteeseen. Faros on nyt markkina-arvoltaan 6. suurin yhtiö ja sen osuus VNIndexissä on 4 %. Kun Vietnam ETF:issä tarkistetaan salkkujen painotuksia, ne joutunevat indeksisääntöjensä mukaisesti ostamaan Farosia. Paikalliset sijoittajat ovat huolissaan, että osakkeen hinta romahtaa kun ETF:ien ostot on tehty. Huolimatta markkinoiden laajasta huolestuneisuudesta, olemme pettyneitä, ettei markkinavalvoja ole puuttunut tilanteeseen. Tällainen hinnoittelu onkin yksi riskitekijä, johon toivomme kiinnitettävän huomiota sijoitettaessa reunamarkkinoille. Toisaalta VNIndex on laskenut syyskuusta 15 pisteellä huolimatta Farosin aiheuttamasta 25 pisteen noususta. Jos Farosin vaikutus jätettäisiin pois laskuista, olisi VNIndex nykyistä edullisempi.

MWG jatkoi vaikuttavaa kasvuaan, jota tuki kauppakohtaisen myynnin vahva kasvu, uusien myymälöiden avaaminen ja verkkokauppamyynnin kaksinkertaistuminen. MWG:n syyskuussa aloittama laaja markkinointikampanja ja henkilöstön bonukset saattavat vaikuttaa negatiivisesti yhtiön toisen vuosipuoliskon tulokseen, mutta näillä toimenpiteillä tuetaan pitkän aikavälin näkymiä.

Suurimpiin omistuksiimme kuuluvan KBC:n viimeaikaiseen alhaiseen hintaan näyttää vaikuttaneen pessimistiset näkemykset TTP-sopimusten toteutumisesta Trumpin valinnan jälkeen. Olemme kuitenkin positiivisia Vietnamin talouden ja ulkomaalaisten suorien investointien kehityksen suhteen. KBC:n suuret ja hyvillä paikoilla sijaitsevat teollisuuspuistot tulevat hyötymään talouden rakenteellisista muutoksista. Olemme säännöllisesti yhteydessä KBC:n johtoon ja pyrimme vaikuttamaan nykyaikaisten toimintatapojen käyttöönottamiseen yhtiössä. KBC mm. perui äskettäin vaihtovelkakirjalainan liikkeellelaskun, joka olisi dilutoinut nykyisiä omistuksia ja on vähitellen parantanut käyttöpääomansa tehokkuutta.

Vietnamista saatiin marraskuussa vahvoja talouslukuja: ostopäällikköindeksi (PMI) nousi marraskuussa 54,0 pisteeseen lokakuun 51,7 pisteestä. Vienti kasvoi 11 kk aikana 7,5 % valmistusteollisuuden vauhdittamana viime vuoteen verrattuna. Vastaavasti teollisuustuotanto kasvoi 7,3 %, vähittäiskauppa 9,5 % ja ulkomainen turismi 25,4 % ja luotonannon määrä on kasvanut 14 % vuoden alusta.

PYN Elite Rahastokatsaus_11_2016.pdf

Avainsanat: , ,

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.