Rexlotin tulos 2014

— 01.04.2015

Rexlot julkisti huonon tuloksen vuodelta 2014. Tuloksen heikensi yksittäiset alaskirjaukset online toiminnan tasearvoista ja online toimintojen ei-konsolidoinnista.

Yhtiön tilintarkastajat vaativat nämä kirjaukset, koska online toiminta (okoo.com) on parhaillaan seis. Tämä johtuu kesken olevasta uudelleenlisensioinnista, jossa saattaa vielä mennä aikaa.

Meillä on usko, että Rexlot on ilman muuta yksi niistä yhtiöistä, jotka lisenssioidaan ja sen jälkeen okoo.comin toiminta jatkuu entistä vahvempana.

Emme odottaneet alaskirjauksia etenkään näin rajuina, vaikka toki olemme olleet tietoisia online toiminnan koko alaa koskevasta stopista. Yhtiön hallitus taipui mieluummin tekemään kirjaukset äärikonservatiivisesti välttääkseen tilintarkastajien huomautusta tilinpäätöstietoihinsa.

Mielestämme Rexlotin bisnes kehittyi hyvin ja odotustemme mukaisesti vuoden 2014 aikana. Nyt tämän kirjauksen takia vuoden kokonaisosinko jää 3,1 senttiin, mikä tämän päivän osakekurssilla 52 senttiä tuottaa osinkotuotoksi 5,9 %. Alaskirjauksilla ei ollut kassatulokseen vaikutusta, mutta koska virallinen julkaistu tulos vuodelta 2014 meni miinukselle kirjausten johdosta, yhtiö ei Hongkongin pörssisäännösten vuoksi maksaa isompaa osinkoa vuoden 2014 tuloksestaan. Vuonna 2015 vastaavia kirjauksia ei tule, ja esiin tulee taas normaali tulos ja myös osingon pitäisi nousta.

Tilanne on harmillinen, mutta miellämme Rexlotin bisnesalueen pysyvän tasaisessa pitkäaikaisessa kasvussa tästä eteenkinpäin. Lisäksi 12 kk säteellä online toimintojen lisenssiointi muun kehityksen lisäksi voi laukaista todellisen osakkeen uusarvostuksen. Ohessa Rexlotin kehitys viiden vuoden ajalta. 2014 lukemat oikaistu ilman tehtyjä alaskirjauksia.

Toki vielä lopuksi voitodeta, että fundamentaalisesti Rexlotin perusbisnekset tuovat kohtuullisen tuloksen myös vuonna 2015, kuten vuonna 2014, mutta keskeistä pitkän aikavälin tuottojen kasvulle on online toimintojen lisenssiointi. Prosessissa on riskejä etenkin aikataulun suhteen, mutta mielestämme näillä arvostuksilla kannattaa odottaa tilanteen kehittymistä tietäen, että muut kuin online toiminnot tuovat ok tuloksen ja osingonkasvun vuonna 2015.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.