Aasiaa

— 04.09.2014

Viime viikonloppu kului Saigonissa, tämä päivä Hong Kongissa, yön (5h) nukun kotona Bangkokissa ja huomisen päivän vietän Singaporessa.

Vietnamin viikonlopun oheisiin arkipäiviin mahtui muutama keskeinen tapaaminen yritysten ja ekonomistien kanssa. Yleistunnelma maan asioiden suhteen on hyvä. Lauantaina olin katsomassa Mobile World -kauppaketjun uuden liikkeen avajaispäivän vilskettä.

Vietnamin pörssi on saanut vauhdin päälle, ja vaikka väliin tulee varmasti myyntiaaltoja, niin merkit näyttävät siltä, että kokonaissuunta lähivuosille on nouseva. Ajatuksissa on useita uusia osakesiirtoja Vietnamissa, niistä neuvotellaan ja katsotaan sopivimmat hetket toteutuksille. Esimerkiksi yksi blokkikauppa Venture Capitalistien listaaman yhtiön isommasta osakepotista on keskusteluissa.

Hong Kongissa oli tänään täysi päivä, 6 yritystapaamista. Rexlot vahvisti hyvät näkymät H2:lle 2014 ja VST odottaa innolla kovaa volyymia Xboxin lanseerauksesta Kiinassa tässä kuussa. Kaisan asuntomyynnit kehittyvät suotuisasti ja toimialan osakkeet ovat saaneet nostetta keskushallinnon osittaisista asuntoalan sääntelyn helpotustoimista viime kuukausina. Ja Singyes Solarille merkittävä Kiinan keskushallinnon uusi kehyssäännöstö aurinkoenergian asennuksille on alan ministerin allekirjoitusta vaille valmis. Se buustaa alan osakkeita jo nyt, kun tiedot säännöstön vedoksen keskeisistä, ja alalle hyvin myönteisistä ohjeistuksista ovat olleet jo osittain journalistien reposteltavana kiinalaisissa julkaisuissa.

Huomenna Singaporessa osallistun Daiwa-brokerin Vietnam Corporate -päivään, jossa Singaporelaisten sijoittajien kanssa olen tapaamassa keskeisten vietnamilaisten yritysten johtoa. En odota mitään erityistä tietoa yrityksiltä, mutta minua kiinnostaa kuunnella, mitä singaporelaiset salkunhoitajat ja sijottajat kyselevät yrityksiltä pienryhmätapaamisissa. Mukana on myös meidän omistamamme PVD, mutta heidät tapasin juuri hiljattain jo kahden kesken Saigonissa. Kiva kuitenkin kuulla, miten muut suhtautuvat yhtiöönn. Me olemme rahastona PVD:n iso omistaja, varmaankin viiden suurimman omistajan listalla ja heidän tekemisiään tulee seurattua monelta eri kantilta.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.