Elite

Eliten arvo on noussut hyvin vuoden alusta lähtien javiime viikolla otellut lähes päivittäin uusia huippulukemia. Jopa perjantaina, kun pörssit laskivat Eliten osuuden arvo nousi hitusen.Näin ei voi jatkua pitkään. Tarkoitan että arvo tulee heilahtelemaan ylös ja alaspäin viikottain ja kuukausittain, vaikka odotukset lisänousulle ovat kohdallaan kun tarkastellaan asiaa 12-24 kk tähtäimellä ja tuo lisänousu voi olla melko mojovakin.

Eliten Salkusta lähes 40 % on sijoitettuna kahteen yhtiöön SANSIRI ja TICON.Sansirin osake on nyt hinnaltaan 2,26 bahtia. Ticonin osake on nyt 13,80 bahtia.Molemmat yhtiöt tulevat tekemään vuonna 2012 ennätystulokset ja molemmat yhtiöt tulevat korottamaan osinkojaan. Arvioni Sansirin osingolle on 2 bahtia, eli osinko yield nykyhinnalla noin 9 % ja Ticonin osinkoarvioni on 1,30 bahtia, eli osinkoyield noin 9,5 %.

Yhtiöt eivät ole minkään hintasyklin tai kysyntäsyklin piikin kynnyksellä, eli hyviä tuloksia ja osinkoja voi odottaa myös seuraavilta vuosilta 2013-2015.

Näillä tiedoilla on vaikea ennustaa näiden osakkeiden olevan 12 kk päästä alemmilla tasoilla kuin nyt.Viikottaiset tai kuukausittaiset tapahtumat markkinoilla toki keinuttelevat näitäkin osakkeita, mutta kyllä paineet ovat kovat osakkeiden reippaille lisänousuille kun talvella 2013 vuoden 2012 osingot tulevat maksuun.