Aurinko paistaa, mutta ei pörsseihin ja osuuksien arvot saaneet kyytiä

— 08.06.2011

Turpiin on tullut viimeisten kahden viikon aikana sekä osakkeista että valuutoista. Salkuissa on tehty loppukeväästä hyviä siirtoja ja yritysten tulosodotukset, arvostukset sekä meidän tuotto-odotukset näille osakkeille ovat kohdallaan, mutta näillä toimenpiteillä ei ole pystytty välttymään viime aikojen kurssilaskuilta. Kiina-osakkeita liikuttelevat huhut ja iso shorttaaja taho on saanut Populuksen salkun merkittävän sijoituksen vajoamaan erityisesti. Kyseessä on vihannesfarmari Chaoda, josta olemme saaneet asioita läheltä seuraavilta tahoilta vahvistukset huhujen perättömyydestä, mutta osakekurssi saanut kyytiä. Erityisesti Kiina-osakkeet ovat herkkiä huhuille ja shorttaajien toimille. Chaodan ohella kaikki muutkin kohdemarkkinamme ovat kehittyneet heikosti viimeisten parin viikon aikana ja se näkyy osuuden arvojen laskussa, kuten myös nopeasti uudestaan vahvistunut euron arvo.

Olen samaan aikaan kuitenkin hyvin tyytyväinen salkkujen sisältöihin, tehtyihin siirtoihin ja salkkujen tuotto-odotukset ovat jopa vahvistuneet yksittäisten yritystietojen myötä.

Kevään ajan sijoittajia vaivasi kohonnut inflaaatio. Nyt kun saadaan maltillisempia kasvulukuja, joiden myötä inflaatio-odotukset ovat laantuneet, niin sijoittajia tuntuu nyt vaivaavan hitaat kasvunäkymät. Kiinan kesällä hidastuva kasvu on juuri se mitä on toivottu tapahtuvan ja mihin Kiinan rahamarkkinoiden kiristystoimet ova tähdänneet. Mutta ilmeisesti sijoittajat ovat hyvin varpaillaan juuri nyt kaikesta epävarmuudesta ja toki epävarmuuksia on paljon erityisesti Euroopassa, Lähi-Idässä ja USA:ssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat kuukausittain rahastokatsauksen ja rahaston ajankohtaisia kuulumisia Vietnamista.