Thaimaan asunto-osakkeet

Thaimaan hallitus paatti talla viikolla tehda kahden kuukauden pidennyksen asunnonostajien mahdollisuuteen ostaa uusia asuntoja ilman leimaveroa ja nyt tama lisaetu on voimassa toukokuun loppuun asti. tein nopean tsekkauksen meilitse viidelta eri omistamaltamme yhtiolta myynnin kehittymisesta ja kommenteista hallituksen vetoon ja kaikki olivat myonteisia seka oman myynnin sujumisesta talla hetkella etta lisatoimenpiteen tuomista hyodyista ja nakymista talle ja ensi vuodelle.

PF:n myyntiarvio “presales” Q1/2010 on 2.057 mrd bahtia(Q1/2009 se oli 1395)Viikkomyynnit ovat kulkeneet 200-260 milj bahtin tasoilla viimeviikkoina, mitka ovat erittain hyvia lukemia.

MJD:n odotus 2010 myynninkasvusta on +150-200 % v/v ja +25-30 % q/q

LALIN ja SANSIRI kertoivat hyvin sujuneesta alkuvuoden myynnista ja useista uusista lanseerauksista jotka ajoittuvat hyvin tahan tilanteeseen.

Huomionarvoista on,etta kaikki nama yhtiot tekivat ihan hyvat tulokset jo vuodelta 2009, eli kyse ei ole mistaan kuopasta noususta. Thaimaalaisilla on paljon rahaa talletuksissa ja niista ei saa juuri mitaan korkotuottoa, tama raha on nyt ohjautumassa asuntomarkkinoille, kun talouden nakymista 2010 on saatu rohkaisevia kasvulukemia. Jos mielenosoitukset kaantyvat erittain vakivaltaisiksi, se tyssaa asuntokaupan.