Bangkok kompromissi syntymassa

Hallitus esitti kaikille tahoille tanaan yhteisesti hyvaksyttavan suunnitelman ja vaalipaivamaaran. Kaikki puolueet ovat heti vastanneet ok, poliittiset asiantuntijat ovat vastanneet ok, ex paaministeri Thaksin on vastannut ok, punaisten johtajat ovat vastanneet ok. Joistain pienista seikoista voi viela syntya vaantoa, mutta tilanne on hyvin myonteinen, koska ratkaisua ei tehty pelkastaan hallituksen ja punaisten kesken vaan kaikkien osapuolien kanssa. Tilanne on siina suhteessa nyt parempi kuin ennen mielenosoituksia ja vaaleihin voidaan menna periaatteella “paras mies voittakoon”. Keltapaidoilla on oma puolue joten heista tulee siten vaalien myota osa jarjestaytynytta poliittista systeemia mika rajoittaa heidan vastuuttomia edesottamuksia jatkossa. Jos viela punaiset perustaisivat oman puolueen, niin homma nayttaisi oikein hyvalta, kun kaikkien tahojen kynnys protestoida kaduilla ilman parlamentaarisia periaatteita ja vastoin kansan enemmiston tahtoa nousisi olennaisesti. Mielenosoituksissa on syyllistytty moniin laittomuuksiin ja etenkin ne jotka ovat armeijalta varastetuin kranaatein aiheuttaneet kuolonuhreja ja paniikkia siiviilien keskuudessa tulevat ilman muuta joutumaan vastuuseen teoistaan.Punaisten poliittiset johtajat tuskin saavat vakavia tuomioita jos yhteydet aariaineksiin eivat toisin todista. Vaaleihin mennaan 14. marraskuuta. Porssi reagoi uutisiin jo tanaan myonteisesti ja hyva vire alkuvuoden talouskehityksessa yhdistettyna orastavaan poliittiseen sopuun saattaa vieda porssin hyvinkin pian uusille korkeammille tasoille, jos seka paikalliset etta ulkolaiset tahot intoutuvat ostamaan kohtuullisen halpoja thai-osakkeita. Monilta yrityksilta tulee hyvia Q1 tuloksia julki kahden seuraavan viikon aikana.

Huomenna on yleinen vapaapaiva, kun on Thaimaan Kuninkaan kruunajaispaiva. Olen itse illalla menossa vieraaksi Thaimaan parlamenttitalolle ja voisin vieda jonkin suomalaisen onnittelulahjan juhlan isannalle paaministeri Abhisitille ratkaisun neuvottelemisesta rauhanomaisesti. Ehka sillipurkki, pullo salmiakkikossua tai vihta vois toimia hyvin.

Toivotaan etta nyt sovituissa puitteissa homma menee eteenpain ilman takapakkeja ja saadaan kaikkien thaimaalaisten hyvinvointia lisattya uusien poliittisten ratkaisujen myota.