Aasian taloudet jyllaa

Toki alkuvuoden vahvojen lukemien taustalla on surkeat vertailulukemat vuoden 2009 alkupuolelta, mutta silti hiljattain julkistetut lukemat ovat olleet odotuksiakin paljon vahvempia ja lukemat indikoivat erittain vahvaa kasvua Aasiaan koko vuodelle 2010. Kiinan ensimmaisen neljanneksen BKT:n kasvu +11.9 %. Singaporen ensimmaisen neljanneksen BKT:n kasvu +13.1 %.

Kiina pyrkii aktiivisin liikkein rajoittamaan kiinteistomarkkinan ylikuumenemista. Nelja suurinta valtion pankkia julkistivat juuri uusia kiristyksia asuntolainoihin. Omarahoitusosuuksien saantoja oli kaytossa jo aiemminkin, mutta nyt ekan asunnon ostaja tarvitsee 20 % omarahoitusosuuden ja lisa-asunnon ostaja 40 % omarahoitusosuuden asuntolainalleen. Antolainauksen saannostely on jo jonkin verran rauhoittanut kasvua, helmikuussa uusia pankkilainoja Kiinassa myonnettiin 700 miljardin renminbin edesta ja maaliskuussa vain 510 mrd rmb. Lainanannon kasvu on tipahtanut 34 % tasolta 22 % tasolle.Kasvu jatkuu, mutta on toki toivottavaa, etta sita hillitaan keskusjohdon valvonnassa vahvoin keinoin proaktiivisesti.

Thaimaan viennin kasvu + 27 % tammi-helmikuu 2010ja merkillepantavaa on, etta Aasian osuus ilman Japania oli jo kivunnut45 % osuuteen kun EU:n ja USA:n merkitys enaa vain 23 %. Thaimaan helmikuun mediamainonta +10,7 % v/v.Thaimaan autojen myynti helmikuussa +57 % v/v. Myos Thaimaan turismissa vahvat lukemat alkuvuonna +33 % v/v tammi-helmikuu 2010, yhteensa 3,21 milj kavijaa.