VN PÖRSSI - 3 % TÄNÄÄN

Negatiivinen uutinen iltapäivästä säikäytti vähittäissijoittajat myymään tänään ja Vietnamin pörssi laski vähäisen likviditeetin takia rajusti -3 %.

Kiinasta tuli julki tieto, että kiinalaiset ovat laskeneet veteen uuden porauslautan. On mahdollista, että se suunnataan koeporauksiin kiistellylle merialueelle Paracel -saarten luo Etelä-Kiinan merelle, jota vietnamilaiset kutsuvat muuten Itämereksi (se on Vietnamin idänpuoleinen meri)

Kiistely merialueista ei tule ratkeamaan nopeasti. Toivotaan, että asia ei paisuisi kovin suureksi selkkaukseksi.

Vietnamilla ei ole minkäänlaista mielenkiintoa ryhtyä sotilaalliseen mittelöön Kiinan kanssa, mutta merialuekiistat tulevat pysymään varmastikin vuosia poliittisesti kuumina aiheina ja niiden kerrannaisvaikutukset voivat näkyä myös hetkittäin talouden kulussa. Vietnamin suhteet Kiinaan ovat olleet asialliset ja ulkomaankauppa Kiinan kanssa on merkittävää.

 

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.