VIETNAMIN BKT Q1

Vietnamin valtiollinen tilastokeskus arvioi maan BKT:n kasvaneen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 5,46 %, mikä indikoi hieman hitaampaa kokonaistalouden kasvuvauhtia. Erityisen heikosti  alkuvuodesta on mennyt Vietnamin maataloustuottajilla, koska samanaikaisesti pohjoisessa on koettu poikkeuksellisen kylmä talvi, Keski-Vietnamin vuoristoalueilla on ollut vaivana kuivuus ja etelän Mekong-Delta suistossa meren suolavesi on tunkeutunut jokivarren makeanveden alueille. Maatalous- ja kalataloustuotteiden heikommat volyymit vaikuttanevat osaltaan myös vientiin. Vietnamin kotimaan kauppa, palvelut ja rakentaminen kehittyivät suotuisasti. Erityisesti rakennussektorin + 9,94 % kasvu vaikuttaa hyvin vahvalta ja mielenkiintoiselta lukemalta, onhan PYN Eliten salkusta yli 40 % kohdistettuna yrityksiin, jotka toimivat asuntojen, maanomistuksen, rakennusurakoinnin ja rakennusmateriaalien parissa. Vaikka toki edelleen salkkumme yksittäinen isoin sijoitus on Mobile World -yhtiössä, joka toimii elektroniikan vähittäiskaupan saralla.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.