THAIMAAN TULVAT

Thaimaan tulvatilannne ei enaa uhkaa ketaan, mutta tulvien vahingot ovat suuret. Tulvat ovat vaikuttaneet hyvin laajalti kaikkeen taloustoimintaan Thaimaassa heikentaen asuntokauppaa, autokauppaa, teollisuustuotantoa, rakentamista, liikennetta, agribisnesta, pankkeja, turismia etc. Tulvien suurin haittavaikutus nahdaan loka-joulukuun jaksolla erittain heikkoina talouslukuina. Q1/2012 nahdaan viela vaikutuksia, kun tulva-alueiden teollisuuslaitokset vaihtelevasti saavat tuotantoja kayntiin ja uusia laitteita tuotantolaitoksiin. Kuluttajaluottamus noussee melko nopeasti, mutta asunto ja autokauppa palautunee vasta pikkuhiljaa normaaliksi.

Euroopan heikko tilanne vaikuttaa negatiivisesti Thaimaan vuoden 2012 vientinakymiin, mutta tavallaan tulvista johtuen vuodesta 2012 on tulossa hyva kasvuvuosi Thaimaalle Euroopan heikosta kehityksesta huolimatta. Tulvien jalkeiset julkiset ja yksityiset investoinnit kiihdyttavat vuoden 2012 kasvua. Monien yritysten Q4/2011 tekemattomat kaupat ja lanseeraukset siirtyvat vuodelle 2012 kiihdyttaen vuoden 2012 kasvua. On taysin mahdollista, etta vuonna 2012 Thaimaa tulee kirjaamaan lahes 5 % BKT kasvun nyt olemassa olevien tietojen valossa.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.