THAIMAAN TALOUS

Thaimaan vienti laski joulukuussa 2 % johtuen tulvien aiheuttamista pysaytyksista ja BKT supistui neljannen kvartaalin aikana. Mm Riisin vienti romahti.  Kokonaisviennin lasku jai kuitenkin yllattavan pieneksi ottaen huomioon tulvien laajuuden ja otsikoinnit tuhansien tehtaiden tuotannon katkoksista.  Vienti oli itse asiassa kasvussa joulukuusa suhteessa marraskuun lukemiin noin 3 %.

Kokonaistilanne nayttaa erittain lupaavalta vuodelle 2012.  Vaikka Euroopan tilanne vaikuttaa koko maailman kasvuun negatiivisesti, niin on taysin perusteltua odottaa Thaimaan selviavan vuodesta 2012 vahvan kasvun merkeissa. Ennuste on etta talous kasvaisi 4,5 % vuonna 2012 ja se on taysin realistista. Ruokatuotteiden vientinakymat ovat hyvat ja vienti kasvussa ASEANin alueelle. Samoin loppuvuoden asunto, auto etc kaupan seisahdus takaa vilkastuneen kaupankaynnin vuodelle 2012 josta on jo saatu merkkeja.

 

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.