THAIMAAN AUTOTEOLLISUUS

THAIMAAN AUTOTEOLLISUUDEN VIENTI KIRJASI LOKAKUUSSA KAIKKIEN AIKOJEN ENNÄTYKSEN. 98 284 autoa.Kasvua edellisvuoden lokakuusta 80 % (huom tulvat häiritsivät 2011). Autojen myynti sujuu hyvin myös kotimarkkinoille, koska hallituksella on ensiautonostajien verohelpotus päällä alle 1,5 L autoihin.

10 kk aikana on jo tuotettu 1 975 783 autoa ja vuonna 2012 kirjataan autojen tuotannossa kaikkien aikojen ennätysvuosi. Pelkästään autoviennin kuukausilaskutus on yli miljardi euroa, kyse on merkittävistä rahoista.  Vuonna 2012 päädytään noin 2,4 miljoonan auton tuotantoon josta yli miljoona autoa menee vientiiin ja 1,2-1,3 milj autoa myydään Thaimaan kotimarkkinoille.

Autojen kokoonpanoteollisuudelle tyypilistä on että kun se kerran on jonnekin saatu ja tuotannolliset olosuhteet  mätsäävät, niin se jatkaa kasvamistaan, koska syntyy valtava määrä paikallista alihankintateollisuutta mitä ei yht äkkiä siirretä maasta toiseen.

Thaimaan autoteollisuuden vahvasta vaiheesta nauttivat salkkumme yhtiöt mm TICON ja KK.  TICON rakentaa ja  liisaa tehtaita ja varastototiloja auto ja sen alihankintateollisuudelle ja KK pankilla on Thaimaan johtava asema Thaimaalaisten kuluttajien autorahoituksessa.

Harva Suomalainen edes tietää, että kaikkien japanilaisautomerkkien lisäksi mm BMW, MERCEDEZ BENZ, VOLVO, FORD, CHEVROLET autoja tuotetaan Thaimaassa sekä kotimarkinoille että Aasian markkinoille.

 

 

 

 

 

 

 

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.