THAIMAA

Thaimaan vienti vetää hyvin. Turismi tekee ennätyksiä. Kiatnakin pankkimme juuri nosti tämän vuoden antolainauksen kasvutavoitettaan 16 % tasolta 24 % tasolle. Japanin maanjäristys aiheutti Q2 aikana häiriöitä Thaimaan tärkeälle autoteollisuudelle, mutta senkin osalta H2/2011 näyttää hyvin valoisalta ja uusi koko vuoden tuotantoennätys 1,8 miljoonaa autoa varmaankin täyttyy, josta suurin osa menee vientiin lähimaihin. Odotukset ovat hyvin myönteiset. Ensi viikolla parlamentti valitsee Pheu thai puolueen Miss Yingluckin maan pääministerin virkaan ja hän nimittänee uuden hallituksen hyvinkin pikaisesti tämän jälkeen. Hallituksen ohjelma tulee olemaan talouskasvuhakuinen ja edellisen hallituksen budjettiin tulee lisäyksiä, joilla kiihdytetään talouskasvua mm joukkoliikenneinvestoinnein. Myös asuntosektori on saamassa myönteistä stimulusta uuden hallituksen myötä.

Pörssi on ollut pirteä viime viikkoina etenkin kotimarkkinayritysten osalta. Uskon että uuden hallituksen julkistaminen ja sen uudet ohjelmat saattavat viedä lähikuukausien aikana Thaimaan pörssiä vielä paljonkin lisää ylöspäin, vaikka maailman taloustilanne on samaan aikaan täynnä epävarmuuksia.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.