TAKA JA MASU

Vietin tiistain Da Latin vuoristokaupungin liepeillä vieraillessani PAN-yhtiön kukkapuutarhoissa. PAN on laajentamassa leikkokukkabisneksiään lähivuosien aikana vahvasti. Yhtiö vie kukat Japaniin ja kaksi japanilaista puutarhuria ovat PAN JV -yhtiön palkkalistoilla toteuttamassa tuotannonlisäystä (japanilainen yhtiö omistaa JV:stä 36 %)

Päätuote on krysanteemi, joita tämän vuoden aikana lähtee Japaniin 3 milj kpl ja ensi vuoden tavoitteena on n. 10 milj kpl tuotantomäärä. Kukkien kasvatukseen on tarvittu modernilla tekniikalla rakennetut kasvihuoneet, joiden kosteutta, lämpötilaa, katon aukioloa jne. kontrolloidaan tietokoneilla. Puutarhureista nuorempi Taka hoitaa vanhempaa tarhaa, jossa tuotanto on käynnissä eikä laajene olennaisesti. Kokeneemman tarhurin Masun ohjaksissa on uudella alueella oleva laajentuva tarha.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.