SANSIRI

Tapasin yhtiön perjantaina analyytikkotapaamisessa ja sen jälkeisellä lounaalla johdon kanssa.

Omat tavoitelukuni ovat liian matalia. Yhtiön ennakkomyynneistä ja Thaimaan talouden tilanteesta voi päätellä, että Sansirille on tulossa hyvän vuoden 2011 jälkeen erinomaiset vuodet 2012 ja 2013. Yhtiö kirjasi liikevaihtoa 2011 21 mrd ja yhtiön ensimmäisen kvartaalin 2012 ennakomyyntitavoite on ollut aggressiivinen 10 mrd.  Nyt yhtiöllä on jo kasassa 8,5 mrd ja korkeaa tavoitetta on juuri eilen nostettu korkeammaksi 12 mrd bahtiin. Ja tämä koskee vain ekaa kvartaalia ja sen ennakkomyyntiä.  Toki ennakkomyynnit vaihtelevat lanseerausten ajoittumisten suhteen ja seuraava vahva ennakkomyyntikvartaali tulee olemaan Q3/2012, mutta uskon että yhtiö ennakkomyy tänä vuonna yli 30 mrd asuntoja. Uskon, että yhtiö saa tänä vuonna liikevaihdon reippaasti yli 25 mrd ja vuonna 2013 reippaasti yli 30 mrd, koska liikevaihdot on pääteltävissä ennakkomyynneistä.

Thaimaassa kaikki myynnit kirjataan liikevaihtoon ja tulokseen vasta kun asunnot ovat valmiita ja luovutetaan asiakkaalle, vaikka niistä saadaan paljon ennakkomaksuja sisään jo rakennusvaiheessa.

Tulen ensi viikolla nostamaan omia arviolukujani Sansirille TOP HOLDINGS -listaamme.  Osake on lähtenyt liikkeelle, mutta nousuvaraa on valtavasti jäljellä. Nykyhinnalla 2012 P/E näyttää 5.5 ja osinkoyield 10 %.

Osake on nyt 2 bahtia ja pelottaa sanoa, mutta 5 bahtia näyttäis oikeammalta lukemalta 24 kk sisään.

Riskit:  Jos maailman korkotaso lähtee nopeaan nousuun ja Thaimaan politiikan ja talouden yllätykset, kuten tulvat loppuvuodesta 2011.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.