PÄHKINÄBISNESTÄ

Vietnamin pähkinäkauppa voi hyvin. Vuoden 2016 ensimmäisten 10 kk aikana Vietnam on vienyt cashew-pähkinöitä maailmalle 291 000 tonnia, 2,33 miljardin USD arvosta. Volyymikasvua on 5,8 % viime vuodesta ja koko vuoden 2016 cashew-pähkinöiden vientitavoite on 2,7 miljardia USD. En usko edes presidentti Trumpin pysäyttävän tätä vaikka toki tiedossa on, että myös USA on iso pähkinöiden tuottaja. Taannoinen USA:n presidentti Jimmy Carterkin oli henkilökohtaisesti maapähkinöiden viljelijä.

PYN Elite -rahastolla on epäsuora intressi pähkinäbisneksissä PAN Groupin kautta, josta omistamme 9,5 % ja jonka osuus salkussa on 5,4 %. PAN Groupin tytäryhtiö Lafooco on suurimpia cashew-pähkinöiden tuottajia Vietnamissa. 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.