LAMPPUTEHDAS

Olemme kotiuttaneet voiton vietnamilaisesta DQC-lamppuyhtiöstä (myyty pois kokonaan), jonka osakkeisiin sijoitimme pari vuotta sitten 1,7 milj euroa ja nyt myydessä saimme niistä 6 milj euroa. Realisoitunut tuotto on siis 200 % samaan aikaan, kun Vietnamin indeksi on tuottanut noin 30 %. Yhtiö oli Suurimmat omistukset -listallamme korkeammalla tavoitehinnalla, mutta tuo tavoite oli asetettu tästä eteenpäin vuosien päähän ja nyt saimme nämä rahat käyttöön alhaisissa hinnoissa oleviin osto-kohteisiin.

DQC-yhtiöllä on hyvä kasvava kotimarkkinabisnes ja sen lisäksi vientiä. Nettovoittomarginaali on kuitenkin kestämättömän korkea 20 % liikevaihdosta. Marginaalia on lisäksi buustannut erikoiserät: yhtiön kuusi vuotta sitten Kuubaan toimittamat lamput, joista vihdoin on alettu saamaan maksuja.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.